Prvi Karlovački

U našoj županiji četiri nova slučaja zaraze, nije bilo preminulih osoba

Autor: Sunčica Laić

16.06.2021

Koronavirus

Na bolničkom liječenju na covid odjelima trenutno se nalazi 12 osoba, a na respiratoru je jedna covid pozitivna osoba

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno četiri nova slučaja zaraze koronavirusom (PCR+antigensko testiranje), nije bilo preminulih covid pozitivnih osoba, a 137 osoba je u samoizolaciji.

Od 83 osoba testiranih PCR metodom, evidentirano je četiri novih slučajeva zaraze, od čega s područja grada Duge Rese dvije osobe, te po jedna iz Ozlja i Plaškog.

Putem brzog testa za detekciju antigena testirano je 66 osoba među kojima nije evidentirana niti jedna covid pozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju na covid odjelima trenutno se nalazi 12 osoba, u OB Ogulin četiri i u OB Karlovac osam osoba.

U posljednjih 24 sata novoprimljene su dvije covid pozitivne osobe, jedna u OB Ogulin i jedna u OB Karlovac, a sa covid odjela otpuštena je jedna osoba iz OB Karlovac. Na respiratoru se nalazi jedna covid pozitivna osoba u OB Karlovac.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od koronavirusa oboljelo 14.266 osoba (10.494- PCR, 3.772-brzi antigenski test), u bolnicama su preminule 482 osobe, te 33 covid pozitivnih osoba po izvješću mrtvozornika, a sa bolničkog liječenja od početka pandemije otpušteno je 1.104 osoba.

Stanje u školama

Na današnji dan, u osnovnim školama su četiri pozitivna učenika i četiri pozitivna zaposlenika, dok je u samoizolaciji 90 učenika i dva zaposlenika.

U srednjim školama je jedan pozitivan učenik i jedan pozitivni zaposlenik. U samoizolaciji je devet učenika, a nijedan zaposlenik.