PU karlovačka

U prometnoj nesreći na području Luke Pokupske 28-godišnjak teško ozlijeđen

VIŠE IZ RUBRIKE

Neprilagođena brzina

Na državnoj cesti D-36 u mjestu Luka Pokupska jučer u 7.45 sati dogodila se prometna nesreća.

Osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 28-godišnjak s isteklom vozačkom dozvolom, a koji je u zavoju, zbog neprilagođene brzine, prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika te udario u teretni automobil s priključnim vozilom ogulinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 67-godišnjak. U prometnoj nesreći 28-godišnji vozač teško je ozlijeđen te će mu zbog počinjenih prekršaja biti izdan obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

Zbog utvrđenih većih tehničkih nedostataka na priključnom vozilu, 67-godišnjem vozaču naplaćena je novčana kazna, a trgovačkom društvu u čijem je vlasništvu slijedi obavijest o počinjenom prekršaju.

Provale u obiteljske kuće

U razdoblju od 1. do 11. siječnja nepoznati počinitelj provalio je u dvije obiteljske kuće. Na području Pokupske doline iz kuće je otuđio nakit, dok je iz kuće na području općine Lasinja otuđio bakrene cijevi te s krova bakrene žlijebove. Ukupna materijalna šteta u ovim kaznenim djelima veća je od 2500 eura. Slijede kriminalistička istraživanja.