Veleučilište u Karlovcu

Predstavljanje knjige „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu“

VIŠE IZ RUBRIKE

Promocija

Knjiga na pregledan, inovativan, opsežan i strukturiran način prikazuju složenu građu koja obuhvaća osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

U izdanju  Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“ tiskana je nova knjiga „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu“,  grupe autora:  prof. dr. sc. Marinka Đ. Učura, Cvetana Kovača, bacc. ing. sec., bacc. ing. traff., Ane Šijaković, dipl. ing. sig. i  dr. sc. Ivane Krišto.

Recenzenti ovog jedinstvenog  izdanja  su mr. sig. Vitomir Begović, urednik časopisa „Sigurnost“  i Goran Beroš, dipl. ing. stroj. Služba za nadzor zaštite na radu na radilištima i u rizičnim djelatnostima, Sektora inspekcije rada  Državnog inspektorata.

Promocija knjige bit će održana u utorak 12. prosinca u 11 sati u Atriju Veleučilišta u Karlovcu, Trg J. J. Strossmayera 9.

Na predstavljanju o  knjizi će govoriti:

-mr.sig. Vitomir Begović, recenzent knjige, urednik Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“ i izvršni direktor Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti Zagreb

-prof. dr. sc. Marinko Učur, autor knjige

-Cvetan Kovač, bacc. ing. sec., autor knjige

Knjiga na pregledan, inovativan, opsežan i strukturiran način prikazuju složenu građu koja obuhvaća osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu. Posebnost knjige su i praktični ogledni primjeri autonomnih akata poslodavaca, kao i prilozi za brzi pristup – QR kodovima, kao poveznica s međunarodnim i nacionalnim zakonodavstvom u području zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

Knjiga je namijenjena studentima  i nastavnicima studija sigurnosti i zaštite, stručnjacima zaštite na radu, povjerenicima radnika za zaštite na radu, poslodavcima i njihovim ovlaštenicima, sindikatima, zdravstvenim djelatnicima  i liječnicima medicine rada , pravnim osobama, sucima, odvjetnicima, široj javnosti  i svima koji se  u svojem radu susreću s primjenom  pravnih  pravila o sigurnosti na radu i zaštiti zdravlja na radu.