Danas stiže druga doza cjepiva od 270 doza, koje će biti raspodijeljene na zdravstvene ustanove. Do današnjeg dana cijepljene su 323 osobe, od toga 263 u domovima za starije, a 60 u zdravstvenim ustanovama.

U Karlovačkoj županiji evidentirane 62 novozaražene osobe, preminulo šest osoba

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 62 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV 2.

  Od toga, od 179 testiranih PCR metodom evidentirano je 36 novih slučajeva zaraze. S područja grada Karlovca 25 osoba, Duge Rese dvije, Ogulina dvije, Ozlja dvije, Slunja jedna, Vojnića jedna, Barilovića dvije i iz Netretića jedna osoba.

  Testiranjem brzim antigenskim testom u navedenom razdoblju u županiji je evidentirano 26 pozitivnih osoba i to u Karlovcu 17 osoba, Ozlju tri, Dugoj Resi četiri, te u Ogulinu i Žakanju po jedna pozitivna osoba na koronavirus.

  Ukupno je u Karlovačkoj županiji do sada oboljelo 7.137 osoba, od toga po PCR-u 5.994, a antigenskom testiranju 1.143 osoba.

  U bolnicama Karlovačke županije na današnji dan je hospitalizirano 13 covid pozitivnih pacijenata, od toga u ogulinskoj 36, dugoreškoj 45 i u OB Karlovac 49 osoba. U posljednja 24 sata novoprimljeno je 11 covid pozitivnih pacijenata, od toga četiri u OB Ogulin, dvije u dugoreškoj i pet osoba u OB Karlovac.

  Na respiratoru se nalaze tri covid pozitivne osobe u OB Karlovac. U protekla 24 sata osam osoba je otpušteno s bolničkog liječenja. Tri iz OB Ogulin i pet iz OB Karlovac.

  U posljednja 24 sata preminulo je šest osoba, dvije u Ogulinu, jedna u Dugoj  Resi i tri u Karlovcu.

  U samoizolaciji se u bolnicama Karlovačke županije nalazi pet liječnika, 34 medicinskih sestara/tehničara, četiri ostalih zdravstvenih djelatnika i 18 nezdravstvenih djelatnika.

  Kako poručuju iz Županijskog stožera, stanje u sustavu socijale na području Karlovačke županije je stabilno, te od 40 obiteljskih domova, u njih dva imamo covid pozitivne osobe.

  U samoizolaciji se nalazi 268 osoba.

  Nije bilo kršenja mjera samoizolacije i drugih mjera.

  U Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije danas stiže druga doza cjepiva od 270 doza, koje će biti raspodijeljene na zdravstvene ustanove. Do današnjeg dana su cijepljene 323 osobe, od toga 263 u domovima za starije, a 60 u zdravstvenim ustanovama.