U Hrvatskoj koronavirusom zaraženo troje ljudi, 131 osoba je na testiranju

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Hrvatskoj je do sada potvrđena zaraza koronavirusom kod troje ljudi, dva brata blizanca koji se nalaze u zagrebačkoj bolnici te muškarca koji je radio u Parmi te je u izolaciji riječke bolnice. Ministar Vili Beroš je na konferenciji za novinare jutros rekao da majka mladića ne pokazuje nikakve simptome, a ponovljeni nalaz djevojke mladića koji je prvi zaražen koronavirusom u Hrvatskoj ponovno je negativan i otpuštena je iz bolnice, piše tako N1. Također, ministar je dodao da su od jučer pojavu koronavirusa zabilježile i nove zemlje, Norveška, Makedonija, Rumunjska, Grčka i Gruzija te je najavio otvaranje još jedne infektivne ambulante.

    Beroš kaže da se u Hrvatskoj koriste isti lijekovi kao i u Italiji. To su lijekovi koji se daju pacijentima kako im se ne bi pogoršala klinička slika.

    Ministar Davor Božinović na početku pressice je izjavio kako svi županijski centri rade po uputama koje su dobili, a centri 112 dobivaju upite građana. Naveo je da se rade pripreme objekata za karantene u svim županijama.

    Više o situaciji u Karlovačkoj županiji donosimo uskoro.