Prvi Karlovački

Tri novooboljele osobe s područja Karlovca

Autor: Sunčica Laić

22.07.2020

Koronavirus

Tijekom jučerašnjeg dana obavljena su 86 testiranja na virus COVID-19. Od ukupno testiranih osoba tri su nalaza pozitivna. Sve oboljele osobe su s područja grada Karlovca. Dvije osobe su bliski kućni kontakti već prije oboljele osobe i to žena mlađe životne dobi i trogodišnje dijete i bili su u samoizolaciji, a za jednu žensku novooboljelu osobu izvor zaraze je nepoznat. Svi kontakti pozitivnih osoba stavljeni su u samoizolaciju. Trenutno iz sustava zdravstva samo je jedan zdravstveni djelatnik (stomatolog) u samoizolaciji zbog bliskog kućnog kontakta s oboljelom osobom.

U Karlovačkoj županiji je od veljače ukupno 90 oboljelih osoba, od čega se četiri pacijenata nalaze na bolničkom liječenju u OB Karlovac. Nitko od njih nije priključen na respirator.

U samoizolaciji se nalazi 179 osoba.

Kako obavještavaju iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, jučer je obavljen i nadzor gospodarskih djelatnosti na području Karlovca i na području Duge Rese. Nadzorom inspektora CZ obuhvaćeno je devet gospodarskih subjekata. Na području Karlovca obuhvaćena su tri ugostiteljska objekta, jedna pekara, jedna banka, jedna trgovina i jedan poslovni prostor. Na području Duge Rese obuhvaćene su dvije ustanove. Tijekom nadzora nije zabilježeno ozbiljnije kršenje zadanih mjera.