Vi pitate, mi tražimo odgovore

Što te žulja? Teme: Pošta na Švarči, Komunalno Duga Resa, kanalizacija Donja Gaza

VIŠE IZ RUBRIKE

  Vi pitate, mi tražimo odgovore u emisiji ŠTO TE ŽULJA? na Prvom karlovačkom

  Pitanje:

  S datumom 01.10.2018. poštanski ured na Švarči je zatvoren. Zašto?

  Odgovor Hrvatskih pošta: 

  Zahvaljujemo na upitu te vas obavještavamo da se poštanski ured 47103 Karlovac neće zatvoriti, već posluje na novoj adresi. Poštanski ured koji se nalazio na adresi Trg svetog Franje Ksaverskog 2 u Karlovcu, preselio se u prizemlje Trgovačkog centra „Karlovčanka“ na Trg Milana Šufflaya 1, Karlovac. Novouređeni poštanski ured će doprinijeti svim stanovnicima Karlovca jer je i pristupačniji i funkcionalniji od starog prostora te ima dulje radno vrijeme. Zbog centralne pozicije nova lokacija je lako dostupna korisnicima te ima velik broj parkirnih mjesta. Radno vrijeme Poštanskog ureda 47103 Karlovac je od ponedjeljka do petka od 8:00 do 19:00 sati te subotom od 8:00 do 12:30.

  Pitanje:

  Zovem iz Gornjeg Mrzlog Polja, a pitanje je vezano uz kanalizaciju. Mirisi se vraćaju u kuću, imamo velikih problema, uz to  najgore mi je što mi susjed pušta septičku u naš vrt. Molim nekoga iz Grada ili Komunalnog da mi pomognu.Već sam ih nekoliko puta zvala da mi pomognu, ali prebacuju odgovornost.

  Odgovor Komunalnog Duga Resa:

  Molim Vas da gospođu uputite na nas kako bi mogli utvrditi rješenje problema ili nam dostavite lokaciju pa ćemo odgovoriti putem Vašeg medija nakon uvida na lokaciji.

  Pitanje:

  Kada će Donja Gaza, od tvornice prema konjičkom svečano dobiti kanalizaciju. U centru smo grada, a kanalizacije nemamo. Razgovarao sam i s gradonačelnikom i s dogradonačelnikom, ali nisam dobio odgovor, a bio sam i u ViK-u.

  Odgovor tvrtke Vodovod i kanalizacija: 

  Kanalizacija postoji u glavnoj ulici. Konkretno u ulici Struga imamo sustav odvodnje i on je dio, odnosno faza projekta Kolektor Gaza. Dakle, postojeća kanalizacija ce ići u rekonstrukciju, no u ovom trenutku ne možemo točno reći kada; ovisit će to o niz faktora, kanalizacija postoji i jedan dio kućanstava je npr. iz ulice Donja Gaza spojen na kolektor u Strugi.  Ako gospodin ima tehničke mogućnosti može se spojiti na postojeći sustav odvodnje, a za to treba kod nas podnijet zahtjev, što opet ovisi o udaljenosti od našeg kolektora.