Vi pitate, mi tražimo odgovore

Što te žulja? Teme: Nogostup na Kamenskom, Mihanovićeva ulica, autobusna stanica u Brežanima...

VIŠE IZ RUBRIKE

  Vi pitate, mi tražimo odgovore u emisiji ŠTO TE ŽULJA? na Prvom karlovačkom

  Pitanje:

  Je li u planu izgradnja nogostupa na Kamenskom? Auti jure, zavoji su veliki, a mnogo djece ide u školu ili pješice ili biciklom.

  Odgovor Grada Karlovca :

  U sklopu projekta Karlovac II planirana je izgradnja vodno-komunlane infrastrukture pojedinih dijelova grada Karlovca pa tako i područja Kamenskog.

  Pitanje:

  Pitanje se odnosi na Mihanovićevu ulicu gdje pruga prelazi preko ceste. Velika se voda skuplja kada su kiše. Točno mislim na dio kod Drvo trgovine. Pitanje je hoće li se taj dio ceste popraviti?

  Odgovor Grada Karlovca :

  Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, Odsjek za održavanje i promet nakon izvida na terenu utvrdio je da će prići skidanju željezničkih tračnica na dijelu Ulice Antuna Mihanovića i na taj način riješiti problem vode na cesti.

  Pitanje:

  Zovem iz Ladvenjka. Imao bih više pitanja za mjesni odbor. Na ulazu u selu imamo oko 200 metara gdje fali propusta, od trafostanice prema Korani. Graba nema, vode se slijevaju po cesti, ali i da ima graba nema propusta. Što s time, hoće li se to napraviti. Također, poljski nam putevi nisu nasipani, sedam kuća je na jednoj cesti u selu koja spada pod nerazvrstane, ali ona se ne sipa i nije u planu za nasipavanje ili asfaltiranje. Molim predsjednika mjesnog odbora i nadležne službe za odgovor.

  Odgovor Grada Karlovca :

  Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, Odsjek za održavanje i promet i nakon razgovora s predsjednik MO Ladvenjak-Selišće nije uspio precizno utvrditi mjesto na kojem se treba riješiti odvodnja. Molili bi da nam se dostavi kbr. Ili naziv nerazvrstane ceste. MO Ladvenjak nije dobio zahtjev. Isti problem je oko nasipanja nasipavanja.

  Pitanje:

  Stanujem pokraj Gimnazije i ovdje je jedno drvo puno ploda, izgleda kao rogač, ali nije. To je u nadležnosti Zelenila i nije mi jasno zašto se ti plodovi ne ubiru. Molim Zelenilo da se izjasni i da poduzmu nešto s time.

  Odgovor tvrtke Zelenilo:

  Radi se o ukrasnom listopadnom  drvetu  gledičije (Gleditsia triacanthos) koja naraste do 30 metara visine, prozračne je krošnje i ima karakteristične plodove mahunarke koje ostaju na stablu tijekom cijele zime. Izrazito je medonosna biljka, a zbog svoje dekorativnosti plodova ima veliki značaj u hortikulturi. Plodovi koji otpadnu na tlo uklanjaju se zajedno sa otpalim lišćem.

  Pitanje:

  Riječ je o autobusnoj stanici u Brežanima, kada stanovnici Brežana putuju za Ka, autobus stane na busnoj stanici u Brežanima, no kada se vraćaju autobus ne staje u Brežanima jer na suprotnoj strani ne postoji oznaka BUS. Zbog toga stanovnici Brežana moraju izaći stanicu ranije. Postoji li mogućnost da se stavi oznaka ili napravi stanica u Brežanima?

  Odgovor Grada Karlovca:

  Na navedenom mjestu u naselju Brežani nema obilježenog autobusnog stajališta, sukladno Pravilniku o autobusnim stajalištima. Ovaj Upravni odjel s predstavnicima: Policijske uprave karlovačke, Tvrtke Autotransport Karlovac d.d., MO Skakavac, Grada Karlovca utvrdio je mjesto autobusnog stajalište i mjesto postavljanja autobusne nadstrešnice, ali mještani nisu bili suglasni da se na tom mjestu iscrta autobusno stajalište i postavi autobusna nadstrešnica. Nadstrešnica je bila nabavljena. Autobusno stajalište i nadstrešnica nisu do danas postavljeni, obzirom da prometni uvjeti ne zadovoljavaju drugu lokaciju.