Vi pitate, mi tražimo odgovore

Što te žulja? Teme: Neprimjerena ponašanja pasa na javnim površinama, besplatne autobusne karte...

VIŠE IZ RUBRIKE

  Vi pitate, mi tražimo odgovore u emisiji ŠTO TE ŽULJA? na Prvom karlovačkom

  Pitanje:

  "Pred desetak dana bili su radnici koji su iskopali od Smičiklasove do Domobranske ulice. Kopalo se, sve se treslo. Zatrpali su, nasuli pijesak i sada je ponovno došla nova firma koja ispočetka sve kopa bez ikakve obavijesti.  Pa dobro što oni to rade, zar ne zaslužujemo neku obavijest svi skupa?"

  Odgovor Grada Karlovca:

  Stanari su obaviješteni na način da su zalijepljene obavijesti na ulaze u zgrade dana 28.08.2018. Do sada su izvođeni radovi na polaganju kanalizacije, a zadnjih tjedan dana započeli su radovi na polaganju vodoopskrbnih cjevovoda. Sve predmetne radove izvodi ista tvrtka, od prvog dana na gradilištu ( 04.09.2018.). Projekt je predstavljan javnosti još u ožujku 2018. godine te putem medija.

  Pitanje:

  "Živim u Belajskim Poljicima i imam 70  godina. Zanima me zašto ja ne mogu imati besplatnu autobusnu kartu prema Karlovcu kao što to mogu imati građani grada Karlovca koji su stariji od 65 godina?"

  Odgovor Općine Barilović:

  Slobodni smo Vas izvjestit da Općina Barilović ne financirat autobusne karte za osobe koje su starije od 65 godine. Pravo na besplatne karte imaju samo osobe koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu Centra za socijalu skrb.

  Pitanje:

  "Problem je u tome što su naši sugrađani dopustili maksimalnu zaigranost svojim ljubimcima da sada oni mokre po tim spomenicima. Neki dan gledamo i već su sada bakrene tablice postavljene oko Facebook oksidirale od pseće mokraće. Neugodne slika i mirisi, a koliko samo troška i truda, a za žabu da ni ne spominjem, svaki je dan u mokraći. Takvo je ponašanje apsurd! "

  Odgovor Grada Karlovca:

  Vlasnici iza pasa moraju čistiti na svim gradskim površinama. Komunalni redari redovito provjeravaju da li to čine u svim gradskim četvrtima. Organizirane su i ciljane akcije zajedno s policijom. Akcije se provode tijekom cijelog dana. Za skupljanje izmeta dovoljno je da vlasnik psa ima odgovarajuću plastičnu vrećicu te da pokupljeni izmet baci u postojeće kante za otpad. Inače, za one koji prilikom vođenja psa po javnim površinama ne nose pribor za čišćenje ili ne očiste izmet i fekalije Odlukom o kućnim ljubimcima, napuštenim ili izgubljenim životinjama te divljim životinjama predviđena je novčana kazna od 200 kuna. Na web stranici www.karlovac.hr je popis lokacija na kojima je dozvoljeno puštanje pasa bez uzice, kao i pravila o držanju kućnih ljubimaca.