Prvi Karlovački

U Hrvatskoj 495 oboljelih od koronavirusa

26.03.2020

Koronavirus

Ministar Beroš potvrdio je i drugu smrt od koronavirusa i otkrio je da je preminuli bio onkološki bolesnik*Nova pravila za vozače kamiona

Na poslijepodnevnoj  sjednici Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je od jutros još 14 novooboljelih, te je sada u Hrvatskoj ukupno 495 oboljelih osoba od koronavirusa. U 24 sata broj oboljelih povećao se za 53.

Potvrdio je i drugu smrt od koronavirusa i otkrio je da preminuli bio onkološki bolesnik.

Istaknuo je da i dosadašnje uvedene mjere ipak pokazuju rezultate.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je da su u pripremi laboratoriji u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu i na Rebru.

-U Rijeci se uhodavaju. Imamo zahtjeve iz Zadra i Varaždina, istaknula je Markotić.

Vezano za situaciju u Biogradu, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak naglasio je kako za sada nema potrebe za proglašavanje karantene u Biogradu s obzirom na to da u bolnici ima liječnika pozitivnih na koronavirus.

U ovom trenutku to ne bi imalo smisla. Epidmemiološka služba nastavlja sa svojim djelovanjem da se situacija u Biogradu razriješi i završi, ističe Capak.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je i novu mjeru koja se odnosi na vozače kamiona.

Odlučili smo donekle liberalizirati postupak vezan za hrvatske i strane državljane koji voze za hrvatske poslodavce. Oni nakon utovara i istovara sada mogu koristiti samoizolaciju u vlastitom domu, poručio je Božinović.

Oni vozači koji u izolaciji ne mogu biti u vlastitim kućama, i dalje će moći koristit karantene koje organizira država.

Rekao je i kako vozači koji između dviju vožnji imaju manje od 24 sata, to su vrijeme dužni provesti u kabini vozila parkiranog na parkiralištu poslodavca.