Prvi Karlovački

Nacionalni stožer: Sigurno 1.ožujka nećemo otvoriti sve

Autor: Anamarija Radočaj

22.02.2021

Koronavirus

Nacionalni stožer civilne zaštite održao je danas konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi i o popuštanju mjera nakon 1.ožujka.

Ministar Davor Božinović je rekao da su razgovori o tome već počeli ovaj tjedan, a da će se ključni razgovori na razini Vlade odvijati sredinom tjedna.

-Sve ovisi o trenutnoj situaciji koja je sada dobra. Hrvatska je u samom vrhu zemalja kad govorimo o niskoj incidenciji. Naravno da moramo nastaviti pratiti sve što se događa i u Hrvatskoj i oko nje. Razgovarat ćemo i s resornim ministrima. Cilj nam je isti, da se što više toga normalizira u našim životima, da se pokrene što više ekonomskih aktivnosti. Sigurno da ni 1. ožujka nećemo otvoriti sve kao što je to bilo prije epidemije, ali ukoliko se nastave ovakvi trendovi, sigurno postoji mogućnost određenih popuštanja, rekao je Božinović.

-Hrvatska je vjerojatno jedna od najotvorenijih članica EU-a i nema još puno toga o čemu se razgovara u smislu popuštanja restrikcija. Mislim da svima postaje jasno da je naš model od prvog dana bio da postupno uvodimo mjere, a isto tako i kad idemo u popuštanje mjera. Cilj nam je da što više toga funkcionira, ali i da ne donosimo odluke koje ćemo mijenjati ubrzo nakon donošenja, zaključio je Božinović.

Foto: Vlada RH