Prvi Karlovački

Korona izvještaj: 62 nova slučaja u županiji

Autor: Ksenija Begović

23.07.2022

Koronavirus

U Karlovačkoj županiji od jučer imamo 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, kod 40 je zaraza utvrđena PCR testiranjem, a kod 22 brzim antigenskim testiranjem.

Od novih slučajeva potvrđenih PCR testiranjem s područja grada Karlovca su 22 osobe, iz Ogulin ih je devet, iz Duge Rese i Barilovića po dva, tri nova slučaja bilježi Josipdol, a po jedan Ozalj i Plaški.

Od 50 osoba testiranih brzim antigenskim testiranjem kod 22 je potvrđena zaraza, najviše kod testiranih u dugoreškom Domu zdravlja 12, po dva pozitivna su testirana u Karlovcu, Ozlju i Slunju, tri slučaja zaraze antigenskim su testom utvrđena u Vojniću i jedan u Ogulinu.

Na liječenju na COVID odjelu karlovačke Opće bolnice je 15 osoba, u ogulinskoj bolnici pet, a na COVID odjelu Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa liječe se tri osobe. U posljednja 24 sata na bolničko liječenje primljena je jedna osoba oboljela od COVID-a, a otpuštene su četiri.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od COVID-a oboljelo 38.127 osoba, preminulo je u bolnicama 808 osoba te 49 COVID pozitivnih osoba izvan bolničkog sustava, a otpušteno je s bolničkog liječenja 2.216 osoba.