Novi predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca je Stipo Adžaga, potpredsjednica Sandra Toth, tajnik i dalje Puljar

VIŠE IZ RUBRIKE

    U dvorani Obrtničkog centra, držala se konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika grada Karlovca. Među ostalim na sjednici su razriješeni članovi tijela upravljanja, kojima mandat ističe ove godine i na novo četverogodišnje razdoblje, od 2022.-2026.g., izabrani su novi predsjednik i potpredsjednik, Upravni i Nadzorni odbor Udruženja, kao i predstavnik skupštine Područne obrtničke komore Karlovačke županije.

    Tako su članovi Skupštine, njih 25 odlučili da je novi predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca za mandatno razdoblje do 2026.g. Stipo Adžaga, koji je u zadnjih godinu i pol dana bio v.d. predsjednika, jer je njegov prethodnik otišao u mirovinu. Nova potpredsjednica Udruženja je Sandra Toth, a tajnik Matija Puljar, koji je i do sada obnašao tu funkciju.

    Adžaga je u izjavi odmah nakon izbora naglasio da će njegov glavi posao biti okupiti sve obrtnike koji će u Udruženju naći svoj drugi dom.

    -Želja mi je da naši obrtnici na jednom mjestu, a to je naše Udruženje, budu u svakom trenutku i na vrijeme informirani o svemu što se tiče njihove struke, pomoći u i o poslovanju, subvencijama, bilo da one dolaze s nacionalne ili lokalne razine, zatim da nam se ukoliko imaju bilo kakvih problema u poslovanju odmah obrate ili za pomoć ili savjet.

    -Žao mi je što do sada nismo imali takvu situaciju, jer s obzirom na broj obrtnika u našem gradu, sad je to oko tisuću, vrlo mali broj njih nas je kontaktirao. A mi smo uvijek bili spremni pomoći. Znam da naš posao najčešće nema radnog vremena i da smo uvijek u strci s vremenom i rokovima, pa upravo iz tog razloga svrha našeg postojanja (Udruženja) je uskočiti i pomoći kolegi obrtniku, kad on ne stigne ili možda ne zna koje mu se sve pogodnosti osiguravaju da bi poboljšao poslovanje, nabavio nove alate i strojeve ili omogućio edukaciju svojim zaposlenicima i sebi, ali i kako bi došao do subvencije za npr. plaćanje energenata ili el. energije. Dakle, prvo što želim učiniti kao novi predsjednik, želim svim našim članovima približiti Udruženje obrtnika, naša su im vrta i do sada uvijek bila otvorena, a na njima je da ih otvore kad kod to žele.

    -Samo boljim povezivanjem i zajedničkim rješavanjem svih problema bit će svima lakše poslovanje, ali i osigurana egzistencija kako našim obiteljima, budućim mladim kolegama, ali našim sugrađanima, zaključio je Stipo Adžaga, novi predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca