Jelić: Iz srca vam se zahvaljujem s toplom željom da će ova naša obitelj živjeti i da ste vi motivatori novih darivatelja

Županov prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

VIŠE IZ RUBRIKE

  Povodom, 25. listopada,  Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, danas je pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, župan Damir Jelić upriličio prijem za dobrovoljne darivatelje krvi, ravnatelje društava Crvenog križa s područja Karlovačke županije te predsjednicu i ravnateljicu Županijskog društva Crvenog križa Karlovačke županije, Mirjanu Pogačić i Branku Hastor. Na svečanosti održanoj u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ prezentirana je i tzv. „živa knjiga“ - „Darivatelji krvi 100+“ Društva Crvenog križa Karlovačke županije. Predgovor joj je napisao župan Jelić,  i sam darivatelj krvi, čije bi se ime uskoro moglo naći u njoj, budući da je do sada darovao krv 87 puta. Darivatelji krvi temelj su stabilnosti zdravstvenog sustava, a u prošloj godini društva Crvenog križa na području cijele županije prikupila su 5.608 doza krvi istaknula je na početku svečanosti ravnateljica Županijskog društva Crvenog križa Karlovačke županije Branka Hastor i dodala.

  -Društvo Crvenog križa Karlovačke županije izradilo je, nazovimo to  tako, knjigu „Darivatelji krvi 100+“. U njoj se nalaze svi darivatelji krvi koji su na području Karlovačke županije darivali krv 100 i više puta, a takvih je 45. Neizmjerno smo ponosni i zahvalni našim darivateljima; to su ljudi koji su dokaz da pojedinac svojim djelovanjem može mijenjati svijet i učiniti ga boljim.

  Predsjednica Županijskog društva Crvenog križa Karlovačke županije Mirjana Pogačić je govoreći na svečanosti  iznijela podatak da na području Karlovačke županije ima između 3,5 i 4 tisuće registriranih darivatelja krvi te posebno zahvalila onima koji su krv darovali 100 i više puta.

  -Želim vam još puno zdravlja i mogućnosti da i dalje nastavite biti ovako humani u spašavanju ljudskih života.

  Zahvaljujući darivateljima krvi, župan Jelić je poručio.

  -Ovo je jedna lijepa velika obitelj. Na svemu vam zahvaljujem, a ako imamo domaću zadaću, onda je ona da vi svojim primjerom,  nađete neke nove „male klince“ koji još možda nemaju ni dovoljno godina da krenu. Jedna vaša riječ može pokrenuti lavinu neprekinute obitelji i to je ono što je značajno. Iz srca vam se zahvaljujem s toplom željom  da će ova naša obitelj živjeti i da ste vi motivatori novih darivatelja.