Školu pohađa 60 učenika, a prisutan je trend porasta broja učenika

Župan Jelić obišao energetski obnovljenu PŠ Kučinići

VIŠE IZ RUBRIKE

  Završena je energetska obnova Područne škole Kučinići koja djeluju u sastavu matične ogulinske škole Ivana Brlić Mažuranić. Projekt se počeo provoditi u studenom 2016, a ukupna mu je vrijednost bila, milijun i 157 tisuća kuna.

  -Kroz projekt energetske obnove Područne škole Kučinići izmijenjena je stolarija, postavljena je nova toplinska ovojnica, rekonstruirana je kotlovnica na bio masu, izmijenjene su elektroinstalacije i postavljena LED rasvjeta. Po podnom dijelu tavanskog prostora škole također je postavljena izolacija, kaže ravnateljica Anđelka Salopek.

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 31 posto troškova snosila je Karlovačka županija, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova - 29 posto, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost- 40 posto. Građevinske radove je izvela tvrtka Kirasić iz Ogulina. Školu je danas posjetio karlovački župan Damir Jelić sa suradnicima te ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović.

  Ravnateljica škole, Salopek,  pohvalila se da Područna škola Kučinići iz godine u godinu bilježi porast broja učenika.

  -Škola ima četiri razredna odjela, od prvog do četvrtog razreda, te iz godine u godinu bilježi porast broja učenika. Trenutno školu pohađa 60 učenika, a ove školske godine imamo i jednog više upisanog učenika u odnosu na prošlu godinu. Inače, u OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ u odnosu na prošlu školsku godinu imamo više tri razredna odjeljenja. Lani ih je bilo 27, a ove godine 30.

  Foto: kazup.hr