SIPA elektronika napravila je za Karlovačku županiju brojač cikloturista

Župan Damir Jelić posjetio tvrtke "Almont Gašpić" i SIPA elektronika

VIŠE IZ RUBRIKE

  Župan Karlovačke županije Damir Jelić sa suradnicima posjetio je danas tvrtku "Almont Gašpić" u Draganiću. "Almont Gašpić" posluje od 1989. godine. Posjeduje vlastitu proizvodnju za ALU i PVC stolariju, crnu bravariju, razne metalne konstrukcije i inox galanteriju. Pored toga proizvodnja obuhvaća i liniju za izradu stakla. Tvrtka obavlja radove savijanja lima s hidrauličkom prešom te prešom za savijanje cijevi iz hladnog i HOP profila. Pored same proizvodnje, tvrtka ugrađuje te održava stolariju i metalne konstrukcije. U tvrtki je zaposleno 15 djelatnika. Nakon posjeta tvrtki "Almont Gašpić" župan Damir Jelić posjetio je tvrtku SIPA elektronika u prostoru Razvojnog centra Županijske gospodarske komore Karlovac. S ovom tvrtkom  Karlovačka županija potpisala je Ugovor o izradi brojača cikloturista. Tvrtka je izradila prototip brojača, koji je danas predstavljen županu i suradnicima. Prototip brojača predstavio je jedan od osnivača tvrtke SIPA elektronika Izidor Lesić.

  -Mi smo počeli raditi prije godinu i pol u ovom Razvojnom centri i to je bio i glavni motivator za osnivanje firme, zbog uvjete koji se ovdje pružaju. Jedan od naših proizvoda je brojač cikloturista, koji smo prodali Karlovačkoj županiji u svrhu poboljšanja promocije biciklističkog turizma, kazao je Izidor Lesić.

  Lesić je istaknuo da još neke tvrtke u Hrvatskoj izrađuju brojače, ali ovo je jedini brojač koji broji samo bicikle. Brojač će biti postavljen u Rakovici, Žakanju i Lasinji. Župan Damir Jelić istaknuo je da je zadovoljan suradnjom sa tvrtkom SIPA elektronika.

  -Ovo je odličan projekt, zahvalan sam predsjedniku Županijske gospodarske komore Zlatku Kuzmanu što je dao prostor za Razvojni centar. Mi smo potpisali ugovor s tvrtkom SIPA elektronika vrijedan 84 tisuće kuna za tri uređaja. Rokovi su ispoštovani, sve je kako smo planirali, rekao je župan Jelić.

  Predsjednik Županijske gospodarske komore Karlovac kazao je da u Razvojnom centru djeluje osam mladih poduzetnika.

  -Zahvalio bih Karlovačkoj županiji što je konkretno i na zanimljiv način pomogla start mladih poduzetnika u našem Razvojnom centru. Osam mladi poduzetnika djeluje u našem Razvojnom centru i nadamo se da će to biti jedan novi doprinos karlovačkom gospodarstvu, kazao je Zlatko Kuzman.