Županijski vijećnici dobili laptope

Župan Damir Jelić: "Moja je savjest čista što se tiče nabave novih vozila"

VIŠE IZ RUBRIKE

    U karlovačkoj Gradskoj vijećnici u tijeku je jedanaesta sjednica Županijske skupštine Karlovačke županije. Ova sjednica je posebna jer su vijećnici dobili laptope pa su po prvi put dobili materijale elektronskim putem. Na početku sjednice Županijska uprava za ceste predstavila je WebGIS sustav za upravljanje i održavanje prometne infrastrukture, a zatim je održan aktualni sat. Pitanja je postavilo trinaest županijskih vijećnika, a temu su, između ostalog, bile poplave, prijevoz učenika i studenata, daroviti učenici, projekt Nikola Tesla u Karlovcu, strategija turizma, potpore u poljoprivredi, rotor na Švarči, otpis dugova blokiranima i vozni park Karlovačke županije. Zlatibor Tomas iz MOST-a postavio je pitanje vezano uz izgradnju sportske dvorane u Kamanju i u vezi s tim je li župan Damir Jelić u prepirci s načelnikom općine Kamanje Damirom Mateljanom.

    -Nisam u prepirci s Mateljanom. Došli su kod mene gospodarstvenici i htjeli su uložiti novac, ja sam ih uputio na razgovor s načelnikom Mateljanom, a on je bio dosta nervozan. Ne radi se o javno-privatnom partnerstvu, već o čistoj donaciji. Jedan od gospodarstvenika je gospodarstvenik Kolenac, koji je već donirao Kamanju sto tisuća kuna. Načelnik Mateljan zna o čemu se radi. Očekujem pisanu korespodenciju, rekao je Jelić.

    Vijećnik Ivan Vuković iz SDP-a postavio je pitanje vezano uz nabavu novih vozila u Karlovačkoj županiji.

    -Nabava novih vozila nije bio hir, već realnost. Postavlja se pitanje jesmo li pijani bogataši, kada smo kupovali nova vozila. Godine 2014. kada sam još bio karlovački gradonačelnik napravili smo anketu s građanima, kakav bi auto trebao imati gradonačelnik. Anketirano je tri tisuće građana i prema toj anketi kupljen je automobil vrijedan 320.000 kuna. Mi smo sada u Karlovačkoj županiji kupili automobil Koleos Renault koji je vrijedan 309.000 kuna. Do sada je službeno vozilo Karlovačke županije bio Audi A6 kojeg je župan Ivan Vučić naslijedio od prethodnog župana. S tim autom imali smo kvar i skoro smo sletjeli sa ceste. Vozilo koje smo sada nabavili duplo je jeftinije od tog Audija A6. Tu je moja savjest čista. Moram reći da taj novi auto voze službeni vozači, a ne koristim ga samo ja, već i ostali dužnosnici iz Karlovačke županije, kazao je Jelić.

    Na dnevnom redu je sedamnaest točaka. Župan Damir Jelić podnio je izvješće o radu župana od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine. Izvješće je usvojeno s 24 glasa za, četiri protiv i šest suzdržanih.