Kuzman: Ovogodišnji dobitnici su naše najuspješnije tvrtke u tri kategorije koje smo uspoređivali po 21-om kriteriju

Zlatne kune za Heineken Hrvatska, Infinum i Drvona

VIŠE IZ RUBRIKE

  Heineken Hrvatska, Infinum i Drvona najbolje su tvrtke u Karlovačkoj županiji  u 2017. godini u kategoriji velikih, srednjih i malih poduzeća. Njima su danas u Županijskoj gospodarskoj komori Karlovac uručene plakete Zlatna kuna. Dodjeljujući im plakete na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Karlovac, predsjednik Komore Zlatko Kuzman je istaknuo.

  -Ovogodišnju Zlatnu kunu dodjeljujemo najuspješnijim tvrtkama u ambijentu trogodišnjeg rasta svih gospodarskih pokazatelja. Na nacionalnoj razini konačno nam rastu svi ključni gospodarski indikatori i to već na razini da se državni deficit pretvorio u suficit, dakle konačno ne trošimo više nego što imamo. Isti su pokazatelji vezani i za Karlovačku županiju, gdje već nekoliko godina imamo gospodarski rast. Rezultati poslovanja naših kompanija pokazuju da to nije slučajno jer je rast iz godine u godinu. Ovogodišnji dobitnici plakete Zlatna kuna su naše najuspješnije tvrtke u tri kategorije koje smo uspoređivali po 21-om  kriteriju. Svi ovi pokazatelji govore da mi imamo itekako uspješnih kompanija i ovogodišnje plakete su zaista došle u prave ruke, s tim da treba naglasiti da su trostruki dobitnici HS Produkt i Kelteks  još uvijek izvan kategorije.

  Drvona je tvrtka koja se bavi proizvodnjom te veleprodajom i maloprodajom proizvoda od drva. Trenutno zapošljava 48 radnika, a proizvode plasira na području cijele zemlje te na inozemno tržište.

  Infinum je tvrtka koja eksplozivno raste, a  bavi se dizajnom i razvojem digitalnih rješenja. Postoji od 2005. godine i zapošljava više od 160 djelatnika.

  Heineken Hrvatska jedna je od najuspješnijih kompanija u Karlovačkoj županiji, a tradicija proizvodnje piva seže u davnu 1854. godinu.

  Svečanosti u Županijskoj gospodarskoj komori uz dobitnike Zlatne kune, prisustvovali su između ostalih gradonačelnici Ozlja i Karlovca, Gordana Lipšinić i Damir Mandić te zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.