Bihaćki sajam okupio više od 200 izlagača

Zlatku Kuzmanu priznanje za doprinos i razvoj EKOBIS-a

VIŠE IZ RUBRIKE

  Međunarodni sajam ekologije EKOBIS okupio je preko dvjesto izlagača iz više zemalja. Zapažen nastup imale su članice Hrvatske gospodarske komore koje već niz godina sudjeluju u bihaćkom sajmu u organizaciji Županijske komore Karlovac.

  Za najbolji kolektivni nastup plaketom je nagrađena Hrvatska gospodarska komora, dok je predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman dobio Posebno priznanje za doprinos organizaciji i razvoju EKOBIS-a.

  -Čestitam kolegama iz bihaćke komore na ustrajnosti i uspješnoj organizaciji kako ovogodišnjeg, tako i svih sajmova prethodnih godina. Ujedno zahvaljujem na izvrsnoj suradnji već dvadeset godina. I dalje ćemo njegovati dobrosusjedske odnose naših dviju komora, na korist naših gospodarstvenika i regija, zahvalio se Kuzman.

  Obzirom na to da se ove godine obilježava 20. obljetnica potpisivanja sporazuma o komorskoj suradnji između Županijske komore Karlovac i Privredne komore Unsko sanskog kantona, sajamski susreti iskorišteni su i za razgovore o rezultatima dosadašnje suradnje i novim aktivnostima među kojima je zajednička organizacija konferencije o prometnom pravcu Novo Mesto – Karlovac – Bihać. Na tu temu je održan sastanak s direktorom bihaćke komore Nihadom Šušnjarom i izvršnim direktorom za tehničke poslove Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH Dedom Pjanićem.

  -Na konferenciji koju planiramo organizirati u karlovačkoj komori do kraja ove godine, želimo još jednom istaknuti potrebu prometnog povezivanja triju susjednih regija i njihovo povezivanje s europskim prometnim pravcima. Cilj nam je na jednom mjestu okupiti predstavnike regionalne i lokalne vlasti i predstavnike struke, pa kroz razmjenu informacija o aktivnostima i planovima u razvoju prometne infrastrukture triju regija pronaći zajedničke interese, kazao je Kuzman.

  Osim izlagačkog dijela i poslovnih susreta samih izlagača, na štandu se održao i niz susreta s predstavnicima institucija, regija i inozemnih partnerskih komora. Između ostali, štand HGK posjetio je Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH, Husein Rošić, premijer Unsko sanskog kantona, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i brojni drugi.