Karlovac će nadolazećeg vikenda ugostiti najbolje hrvatske kvizašice i kvizaše u trodnevnom kvizaškom urnebesu na kojem će kroz više od 800 pitanja imati priliku ogledati se s Moranom, Deanom, Mladenom i Krešom, ali i ostalom kremom hrvatske kvizaške scene u nizu zanimljivih kvizova kroz koje će se otkriti tko je najbolji od najboljih.

Zimko u Karlovac dovodi preko 160 kvizaša

VIŠE IZ RUBRIKE

  Iako su pub kvizovi u Hrvatskoj aktualni još od 2000. godine, u Karlovac su stigli s malim zakašnjenjem. Do sada je nedostajala ekipa entuzijasta koja bi zasukala rukave i prionula poslu. No, tome je došao kraj, karlovački kvizaši aktivno su se uključili u organizaciju kvizaškog urnebesa, a radi kojeg su prošle godine osnovali i Karlovačku kvizašku udrugu te se na taj način povezali s ostalim kvizašima na razini cijele Hrvatske.

  -Kvizaški entuzijasti u Požegi i Zadru su tijekom proteklih godina pokrenuli i redovita godišnja druženja i natjecanja kvizaša na kojima su sudjelovali i Karlovčani. Inspirirani njihovim idejama i naša udruga je odlučila održati sličan event. Budući da je praktički jedini slobodni termin bio siječanj, odlučili smo ga nazvati ZIMKO - ZIMski Karlovački Open. Osigurali smo da prisustvuje većina najboljih hrvatskih kvizaša, a isto tako, što je podjednako važno, da i pitanja izrađuju najtalentiraniji autori pitanja s ovih prostora, kaže predsjednik Udruge Saša Lenuzzi.

  Preko 160 kvizaša je prijavljeno, a dolaze u Karlovac iz različitih dijelova Hrvatske, Zagreba, Zadra, Osijeka, Požege, Vinkovaca, Varaždina, a ono što organizatore posebno veseli je veliki broj prijavljenih Karlovčana, čak njih 70. Svaki od igrača plaća kotizaciju 50 kuna bez obzira na broj kvizova u kojima sudjeluje i može je platiti osobno prilikom registarcije natjecatelja, a vremena je za prijavu ostalo još malo. Natjecanja će se održati večeras od 19 sati i 30 minuta u Caffe baru Ziggy, tijekom subote igrači će biti u Restoranu Kristal do 20 sata kada sele u Papa's bar.

  - Finale je napravljeno u Papa's baru kako bi svi oni zainteresirani mogli doći i vidjeti o čemu se radi te se družiti s poznatim kvizašima. Želim da se svi skupa zabavimo i družimo, da se dobro osjećamo i upoznajemo. Želim pozvati sve da se prijave i znam da ljudi uvijek govore da će se osramotiti, ali i mi smo sve neki prosječni igrači. Nema sramoćenja, ovo je vrlo pozitivna priča, kaže Lenuzzi. 

  Natjecaje završava u nedjelju u Kristalu.

  Sve detalje o Zimku, uključujući kvizove i punu satnicu možete naći na Facebook stranici Zimko 2019.  (a.r.)