Među osma gradova i Karlovac kojem su odobrene dodatne MR pretrage

Zbog dugih lista čekanja HZZO odobrio dodatne dijagnostičke postupke

VIŠE IZ RUBRIKE

  Kako bi se smanjile liste čekanja, prema uputi Ministarstva zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odobrio je za ovaj i sljedeći mjesec dodatne dijagnostičke postupke.

  Tako je ugovoreno 5.830 dodatnih postupaka magnetne rezonance za osam gradova među kojima je i Karlovac. U studenom će ukupno u osam gradova: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku, Čakovcu, Zaboku i Karlovcu,   biti obavljeno 2.815, a u prosincu 3.015 dodatnih pretraga.

  Kako doznajemo u Poliklinici „Vura“ u karlovačkoj bolnici obrađivat će se pacijenti onim redom kako su evidentirani na listi čekanja.

  HZZO je ugovorio još neke dodatne postupke i to 1.600 postupaka PET/CT-a u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, 500 CT pretraga u Splitu te 120 uroterapija s biofeedbackom za djecu u Zagrebu.

  Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o osiguravanju dodatnih sredstava za provođenje navedenih postupaka te su sredstva osigurana u Financijskom planu za 2018. godini i u projekciji za 2019. i 2010. godinu.

  Ugovaranjem dodatnih postupaka osigurava se dostupnost i kontinuiranost zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a, poručili su iz ove ustanove.