Ukupna vrijednost radova na zgradama je 2,5 milijuna kuna

Završila energetska obnova još triju višestambenih zgrada

VIŠE IZ RUBRIKE

  Završili su radovi na energetskoj obnovi triju višestambenih zgrada i to u Domobranskoj 22, Smičiklasovoj 11 i Ulici Gustava Krkleca 2 i 2a.

  Davor Petračić, direktor tvrtke Petračić-projekt koja je upravitelj tih zgrada, rekao je kako je ukupna vrijednost radova na zgradama 2,5 milijuna kuna, od čega je 60 posto subvencija Europske unije, a 10 posto je subvencija Grada Karlovca.

  -Na ove tri zgrade radila se fasada, izolacija krova, odnosno tavana i izolacija stropa podruma uz djelomičnu zamjenu stolarije stanara uz 60-postotnu subvenciju, naglasio je.

  Na svim zgradama, kako je rekao, postignut je osnovni uvjet koji je tražila energetska obnova, a to je ušteda od 50 posto energije.

  Ovime su završile energetske obnove pet od ukupno šest zgrada kojima upravlja Petračić-Projekt, a radovi na preostaloj u Ulici Miroslava Krleže 6, a, b i c trebali bi završiti do kraja mjeseca studenog.

  Petračić je naglasio kako i dalje ima zainteresiranih za energetsku obnovu zgrada, te je samo pitanje kada će se otvoriti novi natječaj.