U pet sati akcije pronašli drogu, strance, tehnički neispravna vozila…

Zaplijenjen kilogram amfetamina visoke čistoće

VIŠE IZ RUBRIKE

  Preventivno-represivna akcija policije provedena jučer na autocesti A1, kod odmorišta Draganić zbog objava na društvenim mrežama potaknula je veliki interes javnosti te su o rezultatima danas izvijestili na konferenciji za novinare u PU karlovačkoj.

  Voditelj Službe policije Jure Pavlinić kazao je da je glavni cilj bio povećanje opće sigurnosti  te da su uz policijske službenike karlovačke Policijske uprave sudjelovale i druge inspekcijske službe, kao i Mobilna prometna jedinica MUP-a.

  -Tijekom provođenja akcija utvrđen je 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu te jedan prekršaj o strancima, naglasio je Pavlinić.

  U akciji koja je trajala od 10 do 15 sati djelatnici Mobilne jedince Carine Zagreb, također je izvijestio, su utvrdili četiri prekršaja, od čega tri iz Zakona o trošarinama i jedan o provedbi carinskog zakonodavstva EU. Veterinarska inspekcija utvrdila je dva prekršaja Zakona o veterinarstvu, a iz nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša utvrđen je jedan prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

  Voditelj službe policije napomenuo je da je šesnaest vozila dovedeno je na izvanredni tehnički pregled, od čega je 14 nije zadovoljilo pa su dva isključena iz prometa, a ostali vozači su sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

  Što se tiče kršenja Zakona o strancima, zatečeno je devet državljana Turske,za koje utvrđeno da su nezakonito boravili u RH. Pavlinić je detaljnije izvijestio o zaplijeni droge.

  Ukupno je pronađeno23,4 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuana i 1.037 grama bijele vlažne praškaste materije, koja podsjeća na amfetamin.

  Ova količina amfetamina, pojašnjeno je, je najveća „kvalitetom i kvantitetom“  zapljena ove vrste droge na karlovačkom području. Radi se o čistoj drogi, koja nije pomiješana s drugim supstancama, odnosno nije bila pripremljena za prodaju.

  Pavlinić je zaključno rekao da je zadovoljan rezultatima te je najavio slične akcije i ubuduće.