Projekt Udruge veterana satnije "Rebels" u suradnji s Osnovnom školom Dragojla Jarnević

Zapaljene 402 svijeće za djecu poginulu u Domovinskom ratu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga veterana satnije "Rebels" i učenici Osnovne škole Dragojla Jarnević zapalili su danas na Aleji hrvatskih branitelja 402 svijeće za poginulu djecu u Domovinskom ratu. Tajnik Udruge veterana satnije "Rebels" Nikola Alić istaknuo je da se već četvrtu godinu na ovaj način obilježava Međunarodni dan prava djeteta.

    -U Domovinskom ratu poginulo je 402 djece i u znak sjećanja na njih mi smo zapalili 402 svijeće. Sam projekt financiran je kroz javni natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja. Današnju akciju proveli smo u suradnji s Osnovnom školom Dragojla Jarnević. Pripadnici naše udruge palili su lampione, a učenici su ih postavljali po Aleji hrvatskih branitelja, rekao je Alić.

    Predsjednica Udruge veterana satnije "Rebels" Ana Kasunić održala je djeci kraće predavanje o Domovinskom ratu i stradavanju djece.

    -Zapalili smo lampione za svu djecu poginulu u Domovinskom ratu. Želimo da se ne zaborave žrtve i da se sva ružna događanja tijekom Domovinskog rata više nikad ne ponove. Cilj nam je da djeca znaju što se događalo u Domovinskom ratu, kazala je Ana Kasunić.