U Domu „Zrinski“ članice Zajednice predstavljaju se na zajedničkoj izložbi

Zajednice tehničke kulture slave 70 i 20 godina rada

VIŠE IZ RUBRIKE

  Zajednica tehničke kulture grada Karlovca danas slavi 70 godina rada, također jubilej obilježava i županijska Zajednica tehničke kulture koja organizirano djeluje već 20 godina.  U povodu ovih godišnjica zajednice su organizirale izložbu u Domu OS RH „Zrinski“, na kojoj članice predstavljaju svoj rad.

  Zanimanja za tehničku kulturu u raznim oblicima itekako u Karlovcu i županiji ne nedostaje što pokazuje i broj članova koje Zajednica okuplja, kako je rekla tajnica Suzana Šnajdar.

  Zajednica tehničke kulture Karlovac ima 5.200 članova koji su obuhvaćeni u 17 udruga, a Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije ima 25 članica s 5.900 članova. Posebno ističemo rad s mladima i uključivanje djece od vrtićkog uzrasta pa sve do treće dobi. Udruge su se predstavile s aktivnostima s kojima se bave i ovo je vrlo raznolik opseg rada, imamo ronilačke klubove, udrugu spasilaca, inovatore, HGSS, udrugu informatičara, društvo pedagoga tehničke kulture… Svatko od njih se bavi specifičnim aktivnostima tako da posjetitelji mogu dobiti  informacije gdje i kako se mogu uključiti u rad tih udruga.

  Neke od članica Zajednice tehničke kulture djeluju i duže nego sama Zajednica. No, Zajednica je  spojila i one koji rade 90 godina, kao što je Aeroklub  i neke nove klince, koji sklapaju robote, na što je ponosan predsjednik Zajednice Mladen Horvatin.

  Karlovačka Zajednica tehničke kulture  jedina su svom programu ima robotičare. kod ostalih u Hrvatskoj taj program uglavnom vode škole. Mi imamo radionicu za robotičare kao svoj program  i kad odlaze na natjecanja, predstavljaju Zajednicu, dok iz ostalih dijelova Hrvatske predstavljaju svoje škole.

  Izložba je danas otvorena do 18 sati, kada će, također u Domu „Zrinski“, biti držana svečana skupština, a treba naglasiti da se obilježavanje obljetnice održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike kao i Karlovačke županije i Grada Karlovca te Hrvatske zajednice tehničke kulture.