I proteklog vikenda brojni hodočasnici u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

Zagovor svetom Josipu za djecu, za roditelje, za posao, za život.....

VIŠE IZ RUBRIKE

    -Sada već tradicionalno hodočašće obitelji čija djeca idu u vrtić i OŠ Ružičnjak i OŠ Lotrščak, pod pokroviteljstvom Roditeljskog instituta za odgoj i obrazovanje -  RINO. Ove godine 40-ak obitelji s mnogo djece, zahvalni svetom Josipu molimo ga i dalje za njegov očinski zagovor u podizanju, odgoju i ljubavi prema djeci i obitelji, zapisala je u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu liječnica Lucija Murgić, predsjednica RINO-a u nedjelju, nakon sudjelovanja na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. koje je predvodio monsinjor Antun Sente. Nakon misnog slavlja hodočasničke obitelji nastavile su se družiti u velikoj dvorani zajednički blagujući donesene namirnice. Hodočasnićki su dan završili zajedničkom obiteljskom molitvom koju je predmolio regionalni vikar Opusa Dei za Hrvatsku velečasni Josep Peguera Poch.

    Uz spomenute hodočasničke obitelji proteklog vikenda pri svetom Josipu još su molili bračni par iz Toronta koji su došli u Hrvatsku zbrinuti svoju majku bolesnu demencijom, zatim trojica članova molitvene zajednice "Magnifikat" iz zagrebačko Sigeta pješačili cijelu noć od Lučkog do Dubovca zahvaljujući svetom Josipu na darovanom radnom mjestu i brojnim drugim primljenim milostima.

    Dan prije Nacionalno svetište posjetilo je osamdeset hodočasnika s Trsata predvođeni svojim gvardijanom i čuvarom Gospe Trsatske fra Bernardom Barbarićem, te trideset hodočasnika iz Hlebina. Jedni su se vraćali od Majke Božje Bistričke, a drugi od Gospe Trsatske.

    Sve hodočasnike rado je sa svojim suradnicima dočekivao monsinjor Antun Sente kazivajući im važnost štovanja svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske.