Za prelazak državne granice koristi se pogranični prijelaz Bogovolja

Za sav promet zatvorena je cesta koja vodi preko graničnog prijelaza Maljevac

VIŠE IZ RUBRIKE

    Zbog blokiranja prometa na državnoj granici od strane migranata koji se nalaze na teritoriju Bosne i Hercegovine, danas od 10 sati, za sav promet zatvorena je cesta koja vodi preko Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Maljevac

    Za prelazak državne granice građani mogu koristiti granični prijelaz za pogranični promet Bogovolja.

    U  jednom trenutku, prilikom postupanja bosansko-hercegovačke policije koja je migrante odmicala od same granične crte prema dubini svog teritorija, skupina migranata krenula je direktno prema hrvatskoj policiji koja je tom prilikom odbila pokušaj nasilnog nezakonitog ulaska na hrvatski teritorij. Potom su migranti bacali kamenje i druge predmete na pripadnike hrvatske policije. Dva hrvatska policajca su lakše ozlijeđena te su zatražila liječničku pomoć.

    Hrvatska policija raspolaže s dovoljnim brojem policijskih službenika kako bi spriječila ilegalne ulaske na hrvatski teritorij i u ovom trenutku pripadnici policije su pozicionirani na graničnoj crti.

    U potpunosti je netočna informacija koja se pojavila u pojedinim medijima, kako su pripadnici hrvatske policije u jednom trenutku ušli na teritorij Bosne i Hercegovine. S kolegama iz Bosne iz Hercegovine hrvatski policajci u stalnom su kontaktu te prate sva događanja od sigurnosnog značaja.