Izvođač AB gradnja, vriijednost radova 24 milijuna kuna, rok završetka radova 11 mjeseci

Za koji dan u Grabriku niče novi vrtić

VIŠE IZ RUBRIKE

    Radovi na izgradnji vrtića Grabrik kreću za koji dan, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare prilikom potpisivanja Ugovora o gradnji, u vrtiću koji će za koji dan postati veliko gradilište. Ukupna vrijednost radova je 24 milijuna kuna, izvođač je tvrtka AB gradnja iz Karlovca, a planirani rok završetka radova je 11 mjeseci.

    Novi vrtić Grabrik osigurat će u novoj pedagoškoj godini smještaj za 11 odgojno obrazovnih skupina 6 vrtićkih i 5 jasličkih, ukupno 200 djece i gospodarski blok s centralnom kuhinjom za pripremu 500 obroka dnevno. Novi objekt niče na površini od 7.200 kvadrata zemljišta i 3216 kvadratnih metara stambenog prostora i koji će za razliku od dosadašnjeg biti prizemni objekt, armirano betonske konstrukcije, izjavila je direktorica tvrtke izvođača AB gradnje Marija Janžetić.

    -Do sada je Grad u obnovu i rekonstrukciju vrtića uložio gotovo 60 milijuna kuna, što je na tragu naše ideje i želje da u Karlovcu sva djeca bez obzira jesu li im roditelji zaposleni ili ne, budu smještena u vrtić, među ostalim je rekao gradonačelnik Damir Mandić. Uvijek se pita i propituje jesmo li mi kao Grad morali uložiti toliko novcu upravo u vrtiće, no ja nikada nisam sumnjao u ispravnost ovakvih odluka i mišljenja sam da smo ovakvim odlukama zapravo sačuvali Karlovac od demografskog sloma. U ovom trenutku imamo situaciju da smo zbog obnove svih vrtića bili limitirani prostorom no uvjeravam javnost da ćemo nakon završetka radova na objektima u Grabriku, Mahičnu, Dubovcu i Baniji biti u situaciji smjestiti u vrtiće svu prijavljenu djecu.

    O izvođaču AB gradnji, gradonačelnik je imao samo riječi hvale kazavši da se AB gradnja pokazala kao tvrtka koja nema problema s rokovima te vjeruje da će iduće godine već 1. rujna novi vrtić Grabrik otvoriti svoja vrata.