Prvi Karlovački

Uvjereni kako je Lidija Bošnjak prava osoba za novi iskorak u razvoju Ozlja

Autor: Marta Marinović

14.05.2021

Izbori

Riječ je o sposobnoj, stručnoj, obrazovanoj i iskusnoj osobi koja je najveći dio svoje velike energije i radnih sposobnosti unijela u rješavanje gradskih problema, a njezin se program podudara s našim, kaže Basar.

Ozaljski poduzetnik Stjepan Basar dao je podršku nezavisnoj kandidatkinji za gradonačelnicu Ozlja, Lidiji Bošnjak. Priopćenje donosimo u cjelosti:

-Kada je nedavno povodom biranja kandidata za skore lokalne izbore u Ozlju Gradski odbor HDZ-a izašao s javnim priopćenjem u kojemu je pružio potporu nezavisnoj kandidatkinji Lidiji Bošnjak, istovremeno je izražena zahvala dosadašnjoj gradonačelnici Gordani Lipšinić. Nije bila riječ o kurtoaziji; Lipšinić je uz podršku HDZ-a vodila Grad Ozalj posljednjih osam godina, no prema Gradskom odboru HDZ-a sada je došla do kraja svoje priče. Za daljnji razvoj, nove projekte te komunalni i infrastrukturni iskorak, potrebna je nova osoba.

Izbor Lidije Bošnjak kao kandidatkinje za gradonačelnicu logičan je i opravdan. Riječ je o sposobnoj, stručnoj, obrazovanoj i iskusnoj osobi koja je najveći dio svoje velike energije i radnih sposobnosti unijela u razvoj grada i rješavanje gradskih problema. Kada je javno predstavila svoj program, najvećim se dijelom podudarao s našim programom. Zato smo uvjereni kako je Bošnjak prava osoba za novi iskorak u razvoju Ozlja – kaže Stjepan Basar, nekadašnji zamjenik gradonačelnice i suvlasnik renomirane tvrtke Aquaestil koja trenutno ima 530 profesionalaca, kontinuirane investicijske cikluse, uspjeh na međunarodnom i domaćem tržištu te stalan tehnološki razvoj. Ono što za Basara kao poslovnog čovjeka predstavlja njegov Aquaestil kao ostvarenje poslovnog sna, kandidatkinja za gradonačelnicu Bošnjak predstavlja u javnom servisu za građane. U HDZ-u smo uvjereni kako je ona daleko najsposobnija osoba koja može realizirati sve programe. Zbog toga smo joj pružili punu podršku, a to je ujedno i razlog zašto nismo imali potrebu nametati stranačkog kandidata. Gospođa Bošnjak daleko je najbolji izbor za Grad Ozalj – ističe ozaljski političar i ugledni gospodarstvenik čija javna riječ ima dodatnu težinu. Podrška kandidatkinji Bošnjak, navodi još Basar, predstavlja kontinuitet u provedbi započetih projekata i početak novih. U tom kontekstu Gradski odbor HDZ-a podržava Lidiju Bošnjak s partnerskim odnosom u provedbi svih projekata koji za cilj imaju dobrobit građana Ozlja i povećanje kvalitete ruralnog života. Stranka je također istaknula poticanje razvoja poljoprivrednih gospodarstva uz intenziviranje razvoja malog poduzetništva, pomoć potrebitima, umirovljenicima i socijalno ugroženima, uz stavljanje naglaska na djecu i mlade. Uvjerili smo se svih ovih godina kako je gospođa Lidija najbolji mogući izbor za gradonačelnicu, jer je do sada svoj posao obavljala profesionalno. To tvrdim odgovorno kao osoba koja ima 530 zaposlenika od kojih tražim i očekujem isto: da rade svoj posao odgovorno i  profesionalno, zaključuje Basar.

HDZ-u ne treba pompa: želimo raditi za građane

-Vodimo se idejom unaprjeđenja naše životne sredine. Nemamo primisli nego čistu ideju, a ona je sadržana u želji da nam život bude što bolji i naša životna sredina znatno sređenija nego što je sada. Želimo napraviti što više, a da pritom budemo efikasni i štedljivi. Nadam se kako će nas građani zbog toga znati cijeniti – ističe Basar navodeći primjer otvorenja dječjeg vrtića u čijem je nastanku HDZ sudjelovao bez velike pompe. Nismo sjekli vrpce. Bili smo zadovoljni činjenicom kako smo napravili nešto za javno dobro, našu djecu i njihove roditelje. Odradili smo posao i odmah išli na sljedeći , dodaje Basar.

Basar ističe projekte: ceste, rasvjeta, javne površine, vrtić, poduzetništvo, školska dvorana, zdravstvo…

Prioriteti su ulaganja u izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, javnu rasvjetu, modernizaciju nerazvrstanih cesta i održavanje javnih površina. Također i projekt unapređenja i izgradnje poduzetničke zone Lug, proširenje Dječjeg vrtića Zvončić iz Ozlja, modernizacija nerazvrstane ceste Vrškovac. To su neki od najznačajnijih projekata, dok ćemo u suradnji s Karlovačkom županijom realizirati već započeti projekt izgradnje školske sportske dvorane, dogradnji Doma zdravlja Ozalj, dostupnost zdravstvenih usluga, navodi Basar.