U tijeku postupak javne nabave za odabir izvođača

Uskoro rekonstrukcija vrtića Grabrik

VIŠE IZ RUBRIKE

    Uskoro, nakon postupka javne nabave koji je u tijeku trebala bi početi rekonstrukcija vrtića Grabrik za što je u Gradskom proračunu osigurano 23 milijuna kuna. Potvrdio je to gradonačelnik Damir Mandić.

    -U ovom trenutku u tijeku je postupak javne nabave, odabir izvođača i kada to završi vjerujem da ćemo vrlo brzo krenuti s radovima. Postavili smo si jedan vrlo ambiciozan cilj da sljedeće godine, 1. rujna vrtić Grabrik bude u funkciji iako se radi zaista o jednom velikom projektu, vrtiću koji prima više od 200 djece, ali to smo si dali u zadatak i pokušat ćemo to i ostvariti, istaknuo je Mandić. Rekao je kako je 200 djece iz tog vrtića raspoređeno po svim ostalim objektima Dječjeg vrtića Karlovac i Dječjeg vrtića Četiri Rijeke, a otvorili su i neke nove prostore, konkretno u Grabriku za dvije grupe za djecu predškolske dobi. Naveo je i kako ove godine u vrtiće imaju upisanih 27-ero  djece više nego prošle godine iako vrtić Grabrik nije u funkciji, a opet s druge strane ostalo je 28-ero djece neupisano.

    -Ove godine imamo  puno više prijava nego prethodnih godina i taj trend sam po sebi je nama i drag i zanimljiv i vjerujemo da će se u sljedećih mjesec, dva i ova brojka od 28 smanjiti, jer svake godine u ovom vremenu prilagodbe i adaptacije dođe do odustajanja, naglasio je

    Gradonačelnik se osvrnuo i na uređenje vrtića Banija i Dubovac. Rekao je kako su ovo ljeto uređeni prostori vrtića na Baniji s dijelom novca Ministarstva  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i s nešto novca iz Gradskog proračuna, a na Dubovcu su isto tako dogradili dio vrtića. Najavio je kako sljedeće godine nastavljaju s uređenjem ta dva vrtića, te se nada kako će s navedenim Ministarstvom odraditi dio radova kako bi povećali kapacitete i poboljšati uvjete u vrtićima. Naglasio je i kako su aplicirali za dvosmjenski rad vrtića na natječaje iz EU fondova, te vjeruje da će ubrzo dobiti rezultate. Također je najavio kako će 14. rujna na mjeru ruralnog razvoja prijaviti novi vrtić u Mahičnu jer trenutno se iz EU fondova mogu financirati samo vrtići koji su na ruralnom području.

    -Tamo imati tri nove grupe, tako da se nadam da ćemo vrlo brzo stvarno imati dovoljno mjesta za sve one koji vrtić žele, zaključio je Mandić.