Policija će pojačano nadzirati promet

Upute policije za posjet grobljima: Koristite javni prijevoz i čuvajte novčanike

VIŠE IZ RUBRIKE

    Kao i svake godine povodom blagdana Svih svetih očekuju se gužve na cestama, posebno u blizini groblja kada brojni građani obilaze posljednja počivališta najbližih. Tim povodom iz Pu karlovačke apeliraju na građane da izbjegavaju dolazak vozilom u neposrednu blizinu groblja, posebice ukoliko nema slobodnih mjesta za parkiranje, a u slučaju da to ipak učine da svoja vozila parkiraju na propisan način bez ometanja ostalih sudionika u prometu.

    Na mjestima gdje se očekuje najveća gužva promet će nadzirati policijski službenici, a kako bi se izbjegle gužve građanima se preporučuje korištenje javnog gradskog prijevoza.

    - Poštujući sva prometna pravila i propise uz puno opreza i strpljenja vjerujemo da će nadolazeći dani blagdana za sve građane proteći mirno i sigurno, javljaju iz Pu Karlovačke.

    Kako bi građani tijekom ovih dana izbjegli mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini mjesnih groblja, iz policiju savjetuju da pratite kretanja sumnjivih osoba u blizini parkirališta i ukoliko nešto sumnjivo primijetite o tome odmah obavijestite policiju. Sva vrata na vozilu i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte bez obzira na to koliko se i na koje vrijeme udaljavate od vozila te ne ostavljajte vozilo na mračnom ili pustom mjestu dulje vremena bez razloga. Također apeliraju da zatvarate sve prozore i ne ostavljate vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu.