Priopćenje Udruge za zaštitu potrošača grada Karlovca "Korana"

Upozorenje za kupnju mliječnih proizvoda u trgovačkom centru NTL u Dugoj Resi

VIŠE IZ RUBRIKE

  U utorak, 11.rujna u trgovačkom centru NTL u Duga Resi kupila sam proizvod Kefir, 0,9 % mliječne masti. Prilikom dolaska na samu blagajnu vidjela sam da je zadnji rok za konzumiranje ovog proizvoda bio 19.08.2018. Nakon toga upozoravam trgovkinju da je jogurtima rok istekao i to skoro prije mjesec dana. Trgovkinja uzima jogurte i kaže da će obavijestiti odjel s mliječnim odjelima i pri toj kupnji jogurte nisam kupila, isti jogurti su ostali u trgovini.

  U petak 14.rujna dolazim ponovno u istu trgovinu, po iste proizvode znači Kefir, 0,9 % mliječne masti, i na moje veliko razočaranje nalazim opet identična dva jogurta sa istim istekom roka od prije mjesec dana i to 19.08.2018. Ista trgovkinja radi, dolazim kod nje, čekam da naplati te jogurte, i nakon toga sam ju zatražila da pozove voditeljicu trgovine.

  Ne samo da nisu pregledali da li na policama možda postoje još mliječnih proizvoda s istekom roka, nego njihov bezobrazluk toliko daleko ide, da su jogurte na koje sam ih upozorila, umjesto da su ih uništili ili odložili u prostor s robom s istekom roka, oni su ih uredno vratili na policu misleći da će nekog drugog kupca prevariti i to mu prodati.

  Da ne govorimo o opasnostima koje pokvareni mliječni proizvodi mogu izazvati kod ljudi, a naročito kod kronično bolesnih ljudi. Ovim proizvodima nije rok istekao 1 dan, nego mjesec dana. Mjesec dana se nitko od njih nije udostojio maknuti pokvarene jogurte.

  Ovom prilikom pozivam sve građane koji kupuju u NTL trgovini u Duga Resi, da dobro gledaju rok trajanja mliječnih proizvoda kada kupuju iste.

  Predsjednica Udruge za zaštitu potrošača grada Karlovca "Korana"

  Marina Novaković Matanić