Izbori za predsjednika stranke, zamjenika i četiri potpredsjednika bit će održani 15. ožujka

Unutarstranački izbori u HDZ-u bit će održani 15. ožujka

VIŠE IZ RUBRIKE

    U tijeku je Predsjedništvo HDZ-a, a kako N1 neslužbeno doznaje, izbori za predsjednika stranke, zamjenika i četiri potpredsjednika bit će održani 15. ožujka.

    Te funkcije biraju se izravno, dakle modelom jedan član, jedan glas. Izborni Sabor HDZ-a bit će 16. svibnja i na njemu će se delegatski birati članovi Predsjedništva.

    Od 21. veljače do 14.ožujka birat će se temeljni ogranci, od 16. ožujka do 18. travnja birat će se općinske i gradske organizacije HDZ-a, od 20. travnja do 3. svibnja birat će se županijske organizacije i zagrebački gradski odbor.

    Stranačka tijela na lokalnoj i nacionalnoj razini HDZ-a biraju se delegatski, a članovi HDZ-a neposredno biraju predsjednika HDZ-a, zamjenika predsjednika HDZ-a, potpredsjednike HDZ-a, predsjednike i potpredsjednike temeljnih, općinskih, gradskih, organizacija gradskih četvrti i županijskih organizacija HDZ-a, na prijedlog najmanje 3 posto članova s pravom glasa iz organizacije u kojoj se provode izbori, odnosno 5 posto članova za predsjednika i zamjenika predsjednika HDZ-a.

    Izvor: N1