Udruga "Osmica" organizirala je izlet u sklopu projekta "Velebite, vilovito stijenje"

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac posjetili Velebit

VIŠE IZ RUBRIKE

    U sklopu projekta "Velebite, vilovito stijenje" kojeg je sufinancirala Gradska toplana Karlovac, Udruga "Osmica" organizirala je izlet u Nacionalni park Sjeverni Velebit za učenike Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac koji su bili u pratnji svojih roditelja, nastavnika i odgajatelja kao i planinarskih vodiča iz "Osmice".

    Po sunčanom vremenu polaznici izleta prvo su posjetili utočište za napuštene medvjede u Kuterevu gdje su uz pratnju vrijednih volontera obišli utočište i upoznali se s životom medvjeda. Nakon kraćeg odmora krenuli su prema Krasnom, gdje su posjetili Kuću Velebita u kojoj je na veoma edukativan i zanimljiv način predstavljen život na ovom dijelu Velebita uključivo i floru i faunu, kao i podzemni svijet Velebita budući je ovaj kraj prepun speleoloških objekata.

    Nakon naučenih novih stvari odmor i okrjepu potražili su na planinarskom domu na Zavižanu, gdje je dežurni meteorolog upoznao sve prisutne sa zanimljivostima vremenskih karakteristika na ovom dijelu Velebita. Puni dojmova, pomalo umorni, ali zadovoljni učenici su se u Karlovac u ranim večernjim satima.