Zatvara se u potpunosti promet u obje ulice

Ubrzano se radi u Preradovićevoj i Gundulićevoj, sve mora biti gotovo prije snijega

VIŠE IZ RUBRIKE

  Prije zime trebali bi biti završeni radovi u Preradovićevoj i Gundulićevoj ulici, najavio je danas prilikom obilaska radilišta zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak. Zato su predstavnici Grada i investitora pozvali stanare na strpljenje jer ubrzanje radova zahtijeva novu prometnu regulaciju.

  Naš je cilj da do kraja ove godine radovi budu završeni, bez obzira na predloženi terminski plan izvođača radova, kako bi ušli u zimu sa završenim radovima i kako bi ovdje komunikacija mogla biti u funkcionalnom stanju.  Molim građane za razumijevanje iz razloga što ćemo  zatvoriti obadvije ulice. S izvođačem radova je dogovoreno da će cjelokupan zahvat predviđen ovim projektom pokrenuti do narednih osam dana. Tako da ćemo proširiti zahvat i na područje Korza, kako bi imao izvođač mogao razviti radove, jer želimo ući u zimu sa završenim radovima, naglasio je Mrzljak.

  Prema potrebi promet će povremeno biti otvoren, ali samo za odvoz smeća i za potrebe banke.  Zamjenik apelira na pješake da se kreću po gradilištu za to predviđenim koridorima.

  Ovim projektom u Preradovićevoj i Gundulićevoj ulici rekonstruirat će se postojeća vodovodna i kanalizacijska mreža. Te troškove snosi tvrtka Vodovod i kanalizacija dok će o trošku Grada biti opločeni nogostupi, asfaltirana prometnica, postavljena nova javna rasvjeta, a izvodit će se nova DTK instalacija i nova komunalna oprema, kako je izvijestila Aleksandra Šašek Kovačić iz Vodovoda i kanalizacije. Ona je također podsjetila na dio projekta koji se odnosi na ViK.

  Bit će postavljeno 640 metara novih vodoopskrbnih cjevovoda, dijelom magistralnih, dijelom opskrbnih. Što se tiče kanalizacije bit će izvedeno novih 200 metara kolektora kanalizacije. Ukupna vrijednost radova je oko 5,7 milijuna kuna. Od toga Grad Karlovac sudjeluje s iznosom od 1,5 milijuna, a Vodovod i kanalizacija s iznosom od tri milijuna kuna.

  Željko Grubiša, predsjednik vijeća GČ Zvijezda, pridružio se apelu prema stanarima, te je također zamolio za strpljenje.