Mandić: Ovakav projekt je mali, ali sladak

U Zvijezdu stigao „Karlovački facebook“

VIŠE IZ RUBRIKE

  Završeni su radovi na projektu Gradske četvrti Zvijezda pod nazivom „Karlovački facebook“ u sklopu projekta KAkvart.  Radi se u stvari o Infostupu, na križanju Radićeve i Šetališta dr. Franje Tuđmana, koji je ujedno replika stupa što je na tom mjestu bio prije stotinjak  godina.

  Sastoji se od šest stranica na kojima će informacije davati Hrvatski radio Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, Aquatika, Karlovačka sportska zajednica, Grad Karlovac i Državni hidrometeorološki zavod. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom projektu, posebno čelnicima Grada Karlovca i Karlovačkoj pivovari koja je imala razumijevanja i omogućila da ovo uradimo. Vrijednost projekta je 150 tisuća kuna; od čega smo 90 tisuća kuna dobili putem projekta KAkvart, 40 tisuća kuna bilo je volonterskih sati i 20 tisuća kuna vlastitih sredstava iz Gradske četvrti,kazao je na početku predstavljanja predsjednik Vijeća Gradske četvrti Zvijezda Željko Grubiša.

  Pivovara je sa svojim brandom Karlovačko ponosni partner KAkvarta, a održivo poslovanje je temelj našeg poslovanja te je ulaganje u lokalnu zajednicu jedan od prioriteta. Uvijek nam je drago kada se projekti u sklopu KAkvarta predstave upravo na ovakav svečan način. „Karlovački facebook“  je zanimljiv projekt jer spaja tradicionalno i moderno; s jedne strane on je replika originalnog stupa koji je nekad davno tu stajao, a s druge strane sadržaji će se prikazivati i digitalno. Vjerujemo da će ovaj informacijski stup doprinijeti kvalitetnijem društvenom životu u Karlovcu, jer svi koji ovuda prolaze imat će brojne informacije na dohvat ruke,izjavila je Helena Radić Bosanac iz kompanije Heineken Hrvatska.

  Zahvaljujući se Vijeću gradske četvrti Zvijezda što su zaista prepoznali bit KAkvart-a , gradonačelnik Damir Mandić je poručio.

  -Najveći dio tih projekta su oni koji su osmislili ljudi na terenu, a mi smo zajedno s Heineken Hrvatska u jednom dijelu te Karlovačkom bankom, osigurali financijska sredstva. Ovaj stup je, na neki način, neću reći , spomenik KAkvartu, ali je najviše na tragu onoga što smo s KAkvartom htjeli postići. Vjerujem da će zaživjeti i naša je  ideja da na njegovom principu pokušamo, pogotovo  u  Zvijezdi  na još nekoliko lokacija , odraditi istu stvar. Ovo je jedan praktičan informacijski stup, a estetski „diže“ prostor. U cijelom projektu ne mogu zaobići ni naše konzervatore koji su dali svoje mišljenje. Mišljenja sam da malim koracima možemo podići estetski dio prostora, ali isto tako i oživjeti naše ulice. Ovakav projekt je mali, ali sladak.

  Za sada se razmišlja o  postavljanju sličnih Info stupova kod Croate i Gradske straže.