Krstičević: Vaša uvježbanost, opremljenost i motiviranost ulijevaju nam povjerenje i sigurnost

U vojarni Kamensko ispraćen 2. hrvatski kontingent HV-a u operaciju potpore miru u Libanonu

VIŠE IZ RUBRIKE

    U karlovačkoj vojarni Kamensko održan je u svečani ispraćaj 2. hrvatskog kontingenta u operaciju potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu - UNIFIL.

    Svečanom ispraćaju prisustvovao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević podsjetio je kako je Hrvatska od zemlje primateljice međunarodne pomoći postala zemlja davateljica, a upravo sudjelovanje u mirovnim operacijama bilo je jedan od presudnih čimbenika za stjecanje članstva u NATO-u i Europskoj uniji. Snagu stečenu u Domovinskom ratu Hrvatska vojska danas pokazuje ne samo u međunarodnim aktivnostima, nego i u vojnim vježbama, kao što je nedavno održana vježba "Velebit 18 - Združena snaga".

    Ministar je uvjeren da će 2. HRVCON i zadaće u misiji UNIFIL odraditi jednako kvalitetno kao i vježbu "Velebit 18".

    - Vaša uvježbanost, opremljenost i motiviranost ulijevaju nam povjerenje i sigurnost kako ćete i ovu zadaću odraditi profesionalno i odgovorno na ponos našoj domovini". Vjerujem kako će ova operacija biti u funkciji jačanja interoperabilnosti, ali i unapređenja vaših sposobnosti, stoji u priopćenju MORH-a.

    U operaciju UNIFIL u Libanonsku Republiku upućuje se 2. HRVCON, koji čine 52 pripadnika Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske. Tijekom sedmomjesečne rotacije, oni će u suradnji s talijanskim oružanim snagama provoditi mjere zaštite snaga, podupirati pokretljivost u području operacije, osiguravati nesmetanu stratešku i taktičku komunikaciju te pružati i sve ostale oblike potpore snagama u sektoru Zapad UNIFIL-a.