Obilježen završetak KAkvart projekta u Mjesnom odboru Šišljavić

U Šišljaviću mještani treniraju na vježbalištu pod vedrim nebom

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Šišljaviću je jučer održana konferencija za novinare povodom završetka KAkvart projekta "Fitness pod vedrim nebom". Ukupna vrijednost projekta je oko 80 tisuća kuna, a realizaciju su kroz KAkvart podržali Grad Karlovac i Karlovačko pivo s 48.750 kuna. O projektu su govorili predsjednik Mjesnog odbora Šišljavić Dragutin Lukić, predsjednik Udruge Šišljavić u srcu Damir Hlaj i zamjenik predsjednice karlovačkog Gradskog vijeća Matija Furač. Dragutin Lukić istaknuo je da je ovo već treći projekt u Šišljaviću iz programa KAkvart.

  -Ovo je treći projekt na području Mjesnog odbora Šišljavić, koji je realiziran kroz program KAkvart. Prvi projekt bio je uređenje jednog puta, drugi projekt bila rekonstrukcija krovišta zgrade Nogometnog kluba "Šišljavić" i evo ovo je treći projekt To je ideja Mjesnog odbora Šišljavić i Udruge Šišljavić u srcu, kako bi mještani mogli vježbati i održavati kondiciju. Projekt pod radnim nazivom "Fitness pod vedrim nebom" realiziran je iz četiri izvora financiranja. Dobili smo sredstva iz gradskog proračuna kroz projekt KAkvart, osigurali smo sredstva iz proračuna Mjesnog odbora Šišljavić, dobili smo donacije privatnih subjekata s područja Šišljavića, a značajan je bio i volonterski rad članova Mjesnog odbora Šišljavić i Udruge Šišljavić u srcu, kazao je Lukić.

  Predsjednik Udruge Šišljavić u srcu Damir Hlaj istaknuo je da je ovo jedan od prvih većih projekata udruge.

  -Udruga Šišljavić u srcu osnovana je početkom 2016. godine i moram reći da smo zaista vrlo aktivni. Ovo je jedan od naših prvih većih projekata, na koji smo jako ponosni, jer su reakcije mještana jako dobro. Ljudi dolaze ovamo trenirati i održavati kondiciju. Zahvaljujem Gradu Karlovcu i Heinekenu na donaciji sredstava za KAkvart, rekao je Damir Hlaj.

  U ime Grada Karlovca konferenciji za novinare prisustvovao je zamjenik predsjednice karlovačkog Gradskog vijeća Matija Furač, koji je istaknuo da su ove godine u sklopu KAkvarta odobrena 22 projekta.

  -Mogu reći da je KAkvart jedinstven projekt u Republici Hrvatskoj, a njegova provedba počela je 2016. godine. Od ove godine KAkvart se dijeli na komunalni i društveni dio. KAkvart predstavlja sinergiju Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma. Građani sami biraju i osmišljavaju projekte i ono što je najvažnije svojim radom osiguravaju njegovo provođenje. 2016. godine bilo je osigurano deset projekata, 2017. godine osamnaest projekata, a ove godine odabrana su 22 projekta. KAkvart sredstva ove godine iznosila su 750 tisuća kuna. Uz Grad Karlovac sredstva je osiguralo Karlovačko, a ove godine u društvenim projektima priključila se i Karlovačka banka, kazao je Furač.