Ove godine u kampu je bio 621 polaznik iz 26 zemalja

U Selcu uspješno završen najveći judo kamp u Europi

VIŠE IZ RUBRIKE

    Najveće sportsko ovogodišnje okupljanje sportaša u popularnom karlovačkom hostelu u Selcu uspješno je privedeno kraju. Na 9. međunarodnom sportskom kampu judaša okupilo se ove godine rekordan broj od čak 621 polaznika iz 26 zemalja svijeta. Judaši iz cijelog svijeta među kojima je bilo čak 100 reprezentativaca u svim dobnim skupinama zbog velikog interesa trenirali su tri puta dnevno kombinirajući elemente tehnika, borbi i sparinga.

    - Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjim odazivom i samom organizacijom po mnogima najvećim europskim judo kampom. Ne samo da smo zahvaljujući našem trudu i radu postali prepoznatljivi izvan naših granica već je to postao i Hostel Karlovac koji se ponovno potvrdio kao idealna destinacija za naš kamp. Gdje još možete naći ovakve uvjete za treniranje svega nekoliko metara od mora. Drago nam je što su i učesnici kampa vrlo zadovoljni i gotovo svi su već sada potvrdili svoj dolazak i za slijedeću sezonu. Kada se uzme u obzir da smo zbog smještajnih i sportskih kapaciteta ove godine čak morali i odbiti više klubova koji su pokazali interes, sve više razmišljamo da slijedeće godine uz glavni šator koji je na rukometnom igralištu postavila tvrtka Fest postavimo i još jedan mani na dodatnom košarkaškom igralištu ili ispred glavne zgrade. Voljeli bi smo slijedeće godine na jubilarni 10. Puta napraviti pravi sportski spektakl upravo ovdje u Selcu gdje se osjećamo kao doma, rekao je tvorac judaškog čuda u Selcu Ruslan Yankovskyy.

    Puno razloga za zadovoljstvo zbog ovog vrlo uspješnog sportskog kampa imao je i direktor Hostela Karlovac Dario Smojver.

    -Mi se i dalje želimo razvijati i nametnuti kao prepoznatljiva destinacija koja pruža optimalne uvjete i mogućnosti većini sportaša za održavanje njihovim priprema i kampova. Upravo ovakvi kampovi prilika su da saznamo koje su želje i potrebe sportaša i spremni dočekamo slijedeću sezonu za novim ponudama i sadržajima. Inače moram istaknuti da su sportaši kao gosti vrlo disciplinirani i ne zahtjevni. S druge strane mi smo se uistinu potrudili da im njihov boravak u Selcu ostane u najboljem sjećanju bez obzira radi li se o uvjetima za treniranje, smještaju, plaži ili prehrani koja je ovaj puta sasvim razumljivo bila pojačana. Stoga se veselimo budućoj suradnji, kazao je Dario Smojver.