Najveći "ulov" droge karlovačke policije, 36-godišnjak drogu prevozio u kombiju nizozemskih tablica

U Modrušu na A -1 "palo" više od 300 kilograma marihuane

VIŠE IZ RUBRIKE

  Zapljena 307,09 kilograma droge cannabis marihuane, bila je tema izvanredne konferencije za novinare u karlovačkoj policijskoj upravi. Kako je rekao voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković, ova zapljena je najveća na području PU karlovačke.

  -Droga je pronađena jučer tijekom pojačanog nadzora prometa putnika i vozila na autocesti A-1 na nadzornom punktu odmorišta Modruš, u smjeru Zagreba. Tom prilikom policija je zaustavila kombi vozilo nizozemskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin, a droga je pronađena u prtljažnom prostoru kombija. Preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o cannabis marihuani.
  Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo.
  Isto tako, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, zbog isteka važenja prometne dozvole, upravljanja vozilom bez sklopljene police osiguranja u prometu i oštećenja registarskih pločica protiv 36-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog. Nadalje, zbog prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, a zbog upravljanja vozilom stranih registarskih oznaka za koje nije plaćen poseban porez, nadležnoj Carinskoj upravi bit će upućena obavijest.
  U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ove zapljene droge kriminalističko istraživanje se nastavlja,
   rekao je Benković.