Uručena uvjerenja o završenom osposobljavanju za zanimanja

U Centru za beskućnike Karlovac školuju se beskućnici iz cijele Hrvatske

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Centru za beskućnike Karlovac danas je održana svečanost uručenja uvjerenja o završenom osposobljavanju za razna zanimanja. U sklopu programa školovanjem, edukacijom i radnim aktivnostima do povratka u život zajednice bit će u tri godine odrađeno 75 osposobljavanja, u prošloj godini bilo je 30, a ovoj godini 34 stručna osposobljavanja. Voditelj programa Jurica Banić istaknuo je da je Centar za beskućnike Karlovac centar za osposobljavanje i školovanje beskućnike iz cijele Hrvatske.

    -Svi koji su bili korisnici Centra za beskućnike završili su osposobljavanje, a kod nas dolaze na školovanje korisnici centara iz cijele Hrvatske. Danas smo uručili pet uvjerenja o završenom osposobljavanja, a ukupno u ovoj godini imali smo 34 osposobljavanja. Posebno je zanimanje za osposobljavanje za zanimanja u ugostiteljstvu, rekao je Banić.

    Županijski pročelnik za zdravstvo Predrag Korać kazao je da Karlovačka županija pomaže rad Centra za beskućnike sa 70 tisuća kuna godišnje, a Udruga Milosrđe dobila je ove godine 26 tisuća kuna.

    -Meni je drago da ovdje možemo vidjeti ne samo jedan socijalni program, gdje se brine o beskućnicima, već i program s vizijom izlaska iz Centra za beskućnike. Osposobljavanje za zanimanje uz pronalazak stalnog posla znači da će ovi ljudi otići odavde s jednim dobrim dojmom, da im je zajednica pomogla, kada im je bilo najteže, kazao je Korać.

    U ime Grada Karlovca svečanosti je prisustvovala pročelnica Upravnoj odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.