Udruge slijepih Karlovačke županije

Turnir u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne

VIŠE IZ RUBRIKE

Prijateljski turnir

Najboljim pokazala SKS Rijeka koja je drugu godinu za redom zasluženo osvojila zlato

U sklopu manifestacije „Zvjezdano ljeto“, a povodom 444. rođendana grada Karlovca, prošle subote u prostorijama Udruge slijepih Karlovačke županije održan je 13. Tradicionalni prijateljski turnir u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne.

Organizator turnira bilo je Športsko društvo slijepih „4 rijeke Karlovac“, a uz domaćina, natjecanju su bile i ekipe iz sportskih udruga Rijeke, Varaždina i Pule.

Na kraju se najboljim pokazala SKS Rijeka koja je drugu godinu za redom zasluženo osvojila zlato dok je drugo mjesto osvojila ekipa iz Varaždina, a treće mjesto su osvojili domaćini.

Po svršetku ekipnog dijela održano je i pojedinačno natjecanje u igri „High score“ u kojoj su nastupili svi sudionici iz obje kategorije, a tu su se najboljima pokazali domaćini Velimirović ,B1 kategorija bez ostatka vida i Kralj B2, sa ostatkom vida.

Premda je naglasak stavljen na druženje, natjecateljski segment je ipak bio neizbježan, međutim ovakvi prijateljski turniri su dobra prilika da se slijepe i visoko slabovidne osobe iz različitih mjesta okupe na jednom mjestu kako bi se malo zabavili i opustili kako bi zaboravili na svakodnevicu koja ponekad nije nimalo jednostavna za osobe s oštećenjem vida.

Tijekom godina format natjecanja i brojnost sudionika se mijenjala no suština samog turnira je ostala ista; proslaviti rođendan grada na četiri rijeke na jedini način kojeg Društvo „4 rijeke“ poznaje, a riječ je o bavljenju sportom, a želja je da će se i u budućnosti nastaviti tradicija na Strossmayerovom trgu 2.

Ovogodišnji turnir financijski su poduprli Grad Karlovac i gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija.