Prvi Karlovački

Troskot: Sramotno je da slovenski autobusi prevoze hrvatsku djecu u slovenske škole

Autor: Renata Benković

18.06.2020

Izbori

Nositelj liste Zvonimir Troskot istaknuo je da zastupati ekološke teme s velikim naglaskom na zaštitu okoliša

Danas je u Karlovcu redstavljena lista kandidata VII. izborne jedinice Mosta nezavisnih lista. Nositelj liste Zvonimir Troskot istaknuo da će zastupati ekološke teme s velikim naglaskom na zaštitu okoliša.

Isto tako, naglasio je gorući problem karlovačkog područja  – problem s nelegalnim prelaskom migranata. Ponovio je prijedlog Mosta da se vojska iz Afganistana vrati u Hrvatsku i usredotoči na čuvanje državne granice. Bavit će se problemom demografije i razvijanjem hrvatskog sela. Usporedio je stanje hrvatskih sela sa slovenskim selima te ustanovio je kako su slovenska neusporedivo razvijenija od hrvatskih što predstavlja stvar državne i lokalne politike.

Kao drugi na listi predstavljen je bivši saborski zastupnik Marko Sladoljev koji je istaknuo važnost grada Karlovca kao strateške pozicije u našoj izbornoj jedinici te iznimno podsjetio na činjenicu kako je on kao saborski zastupnik predložio amandman na državni proračun za izgradnju kina u Karlovcu.

Smatra sramotnim da jedan grad poput Karlovca nema kina te kako ljudi moraju putovati u Zagreb, dodatno trošeći novac na sam put  do Zagreba.

Predstavljena je i kandidatkinja iz Karlovca, Patricia Vuković, koja se već s 18 godina politički aktivirala u Mostu Nezavisnih lista. Patricia je naglasila kako je upravo u Mostu prepoznala snagu koja se bori protiv korupcije i klijentelizma te smatra da se treba boriti za ostanak mladih u sredini poput Karlovca i upravo vlastitim primjerom potaknuti i ostale mlade na isti angažman.

Patricia Vuković nije jedina predstavnica Karlovačke županije. Naime, na listi VII. izborne jedinice nalazi se i kandidatkinja iz Ogulina, Dajana Paušić Podhraški, koja će promovirati politike malog i srednjeg poduzetništva, zaštite okoliša te političkog angažmana mladih.