Policija je 20-godišnjeg vozača zbog istog prekršaja do sada kažnjavala šest puta

Tri godine vozi bez položenog vozačkog ispita pa ga sudac „spremio“ u zatvor

VIŠE IZ RUBRIKE

    Dvadesetogodišnji vozač  završio je na 15 dana u zatvoru zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita. U protekle tri godine, kako su izvijestili iz Policijske uprave karlovačke, mladić je šest puta zatečen i pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja. Ponovo su ga zatekli za volanom na području Ogulina i proteklog vikenda tijekom pojačane kontrole prometa i priveli na nadležni Prekršajni sud, gdje mu je određena zatvorska kazna.

    Osim ovog vozača policijski službenici tijekom vikenda iz prometa su isključili osam vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

    -Ujedno, sankcionirano je 16 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest vozača zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a utvrđena su 93 prekršaja nedozvoljene brzine te još 64 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Na području nadležnosti PU karlovačke najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,19 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 198 km/h, stoji također u priopćenju PU karlovačke.