Svrha i cilj hodočašća prepoznaje se u Statutu stranke

Tradicionalno hodočašće u Međugorje u organizaciji županijskog HDZ-a

VIŠE IZ RUBRIKE

    Na inicijativu gradskih i općinskih organizacija i članova HDZ-a i simpatizera po treći put u organizaciji županijskog HDZ-a organizira se hodočašće u Međugorje. Tradicija je to koju je uveo prethodnik Ivan Vučić koji je 2009. i 2012. godine hodočasnike vodio u Međugorje, a danas ju nastavio županijski predsjednik HDZ-a Damir Jelić.

    Odaziv je pozitivan, točnije vrlo velik. Cijena hodočašća je prilagođena svakom ponaosob, a kretala se od 100kn na više, a ostatak iznosa je financiran od prikupljenih članarina kroz protekle godine. Što se tiče broja članova koji putuju na hodočašće, ne možemo vam reći točnu brojku, jer u hodočašće nisu uključeni samo članovi, stoji u priopćenju.

    Iz županijskog HDZ-a napominju kako je i ovo hodočašće izričito duhovnog karaktera, a iskoristili su priliku pa su se ovim putem zahvalili domaćinima u Međugorju koji su im izašli u susret i umanjili cijenu noćenja.

    Za kraj ističu kako se sama svrha i cilj ovog hodočašća najbolje može prepoznati u Statutu stranke.

    - Čl.1.,st.1. „Hrvatska demokratska zajednica je narodna i stožerna državotvorna stranka koja promiče hrvatske nacionalne interese, domoljublje te tradicionalne, demokršćanske i univerzalne humanističke vrijednosti.