Tomislav Boljar predstavio listu za dugoreško Gradsko vijeće i poručio: Prestanite kopirati naše programe

VIŠE IZ RUBRIKE

  -Prestani kopirati naše programe, poručio je danas s predstavljanja kandidata za dugoreško Gradsko vijeće nositelj liste HSS-a i kandidat za gradonačelnika Tomislav Boljar.

  Boljar je naveo kako većinu toga što su njegovi protukandidati stavili u svoj program Grad Duga Resa već provodi.

  -Prostor za mlade će biti otvoren, društveno kulturni centar je u projektiranju i vjerujem da ćemo građevinsku dozvolu imati do kraja godine, poslovne zone su prodane. To su zone koje su već u privatnom vlasništvu i investitor želi nastaviti ulaganja. Povećali smo stipendije, sufinanciramo deficitarna zanimanja. Tijekom lipnja treba proraditi lokalna razvojna agencija koja će podržavati i pratiti projekte, pisati poslovne planove i prijave na natječaje bez obzira jesu li sredstva nacionalna ili europska.

  Škola Ivan Goran Kovačić koja je u vlasništvu županije već godinama čeka sportsku dvoranu.

  -Jučer na predstavljanju programa jedne kandidatkinje dožupanica je rekla da ja trebam objasniti zašto i kako mi nismo htjeli nešto prijaviti. Imamo popis projekata koje je županija prijavila, ali među njima se ne vidi dvorana. Nju je u radnu verziju prijavio upravo Grad Duga Resa koji kontinuirano ulaže u školski nadstandard svake godine. Kako škola nije mogla biti nositelj projekta izgradnje dvorane, u ITU mehanizam to je prijavio Grad Duga Resa. I zato želimo da škole postanu gradske, kaže Boljar.

  -Vjerujem da imamo dobru listu koja pokriva cijelo područje Duge Rese,  zadovoljili smo i žensku kvotu. Lista je spoj mladost, iskustva, rada u poljoprivredi, kulturi, ekonomiji, sportu. Lista čiji ljudi su se već do sada dokazali kao oni kojima je stalo do njihova grada. Svi bismo htjeli nastaviti kadi smo stali.

  Uz Boljara na listi su Miroslav Furdek, Karmen Banjavčić, Mijo Ivanić, Jasmin Sarvan, Anđelko Grman, Dražen Palajsa, Lana Legek, Ivan Petrunić, Gordana Pahanić, Jelena Štefanac, Bruno Banjavčić, Dubravka Kušić, Dubravko Capan, Anka Baršić.