Vremenska prognoza

TEŠKA LJETNA VRUĆINA - JOŠ DESETAK DANA

VIŠE IZ RUBRIKE

Nema veće promjene

Idući tjedan - temperatura slična ili još malo viša pa ćemo uglavnom mjeriti između 37 i 39 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana

VREMENSKA SLIKA: Početkom srpnja prošla nas je jedna hladna fronta uz osvježenje s grmljavinskim pljuskovima. Sredina prošlog tjedna zato je bila svježija, a kraj tjedna opet sunčaniji i topliji, opet se vratila vrućina.

U ovom tjednu temperatura će još rasti, bit će neugodno vruće, ali u nekim danima i nestabilno. Osvježenje se zasad ne vidi, temperatura će u sljedećih tjedan dana redovito ići preko 35 Celzijevih stupnjeva. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

VREMENSKA PROGNOZA: U četvrtak pretežno sunčano i vruće vrijeme, a temperatura zraka će biti još malo viša. Noću oko 21°C, a danju vjerojatno i preko 35 Celzijevih stupnjeva. Ako ćete dan provoditi na otvorenom imajte na umu da će sunce biti vrlo jako uz visoki UV indeks između 10 i 17 sati, a treba i povećati unos tekućine.

Jedna slaba fronta će biti nad Alpama oko četvrtka. Neće imati izravan utjecaj na nas, ali u takvim okolnostima može se dogoditi da komadić vlažnijeg i svježijeg zraka procuri do Hrvatske pa nije isključena mogućnost za kraći lokalni pljusak u večernjim ili noćnim satima.

U petak i subotu puno sunca i topline, temperatura će i dalje biti neugodno visoka. Tijekom oba dana ćemo uz obilje sunca uhvatiti 36 ili 37 Celzijevih stupnjeva u popodnevnim satima. Ni noće ne donose neko veće osvježenje.

U nedjelju nastavak teške ljetne vrućine. Većinom sunčano i od jutra neugodno vruće vrijeme. Najviša dnevna temperatura će se držati između 36 i 38 Celzijevih stupnjeva u hladu. Na suncu je to još više pa izbjegavajte bilo kakve fizičke aktivnosti.

Ni početkom novog tjedna nema neke veće promjene. Uglavnom suho, sunčano, vruće i jako sparno vrijeme. Temperatura slična ili još malo viša pa ćemo uglavnom mjeriti između 37 i 39 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

Prognozu napisao: Kristijan Božarov