Demonstracije su održane u Osnovnoj školi Švarča, te vrtićima Švarča, Turanj, Rakovac i Dubovac

Taekwondo klub "Prana" provodi program "Sportski odgoj predškolaraca i školaraca"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Taekwondo klub "Prana" započeo je s provođenjem programa "Sportski odgoj predškolaraca i školaraca". Demonstracije su održane u Osnovnoj školi Švarča, te vrtićima Švarča, Turanj, Rakovac i Dubovac. Članovi kluba demonstrirali su djeci osnovne elemente taekwondoa. Program je započeo taekwondo formom, zatim su prikazane nožne tehnike na fokuserima i tehnike probojnosti, odnosno lomovi dasaka te samoobrana koja ih je oduševila. Na kraju prezentacije podijeljeni su letci s informacijama o upisu u klub.

    Ovo je već deseta  godina da klub na ovaj način provodi promociju taekwondoa kod djece predškolske i školske dobi. Razvojni program je usmjeren na djecu uzrasta od tri godine te je vrlo važno napomenuti da se trening kod mlađih skupina ne sastoji od borbi i sparinga već od osnovnih sportskih aktivnosti, osnovne taekwondo tehnike, sportske igre, poligoni, zabava, te da je to program koji nije samo usmjeren na "stvaranje vrhunskih sportaša" i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta kroz rekreativni sport.

    Klub je ovaj program započeo 2008. godine kao prevenciju čestih poremećaja u ponašanju kod djece poput agresivnosti, hiperaktivnosti, tjeskobe, neusredotočenosti, autsajderskog ponašanja, nedruštvenosti i niske razine samopouzdanja.

    S obzirom na veliki interes djece klub je formirao još nekoliko dodatnih grupa te se pozivaju svi zainteresirani da se najave treneru kluba Goranu Cvitaku na 091 552 0146 ili posjete klub u prostoru u Senjskoj 59.