Mandić: Sve bih pozvao da dođu u prostor Zvijezde sa svojim prijedlozima, mišljenjima, kritikama te da komuniciraju sa svima koji će biti tamo

Sve spremno za manifestaciju „U službi grada i domovine“

VIŠE IZ RUBRIKE

  -Ovakvo obilježavanje Dana neovisnosti, već možemo polako nazivati i tradicijom. Nakon ŠRC-a Korana, ovo događanje smo prošle godine  preselili u centar grada i staru Zvijezdu i to se pokazalo kao dobro. Cilj je doista jednostavan; na jednom mjestu, na neradni dan  okupiti i predstaviti sve gradske tvrtke, javne ustanove i gradsku upravu gdje oni mogu uspostaviti direktniji kontakt s našim sugrađanima. Sve bih pozvao da dođu u prostor naše Zvijezde sa svojim prijedlozima, mišljenjima, kritikama te da komuniciraju sa svima koji će biti tamo. Mislim da je ovo jedan zgodan način jedne neposredne i direktne komunikacije, kazao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Damir Mandić   predstavljajući manifestaciju pod nazivom „U službi grada i domovine“ u povodu Dana neovisnosti.

  Istaknuo je još jednu važnu stvar, posebice vezano uz terensku vježbu civilne zaštite.

  -Ovom vježbom pokušavamo razviti svijest svih nas, bez obzira jesu li to službe koje se direktno bave tom problematikom, nego i svih građana da u svakodnevnom životu moramo voditi brigu o svim mogućim neželjenim životnim situacijama. Stoga, bi vježbu bilo dobro doći pogledati upravo zbog razvijanja svijesti i vlastite odgovornosti. Svim sudionicima bih se zahvalio, posebice onima koji će taj dan imati neka zaduženja i vjerujem da ćemo taj dan provesti u druženju, ali s druge strane i da će biti korisno, posebice s aspekta tema koje sve građane zanimaju,poručio je gradonačelnik.

   

  U cjelokupnu manifestaciju, što se tiče gradskog sustava bit će uključeno oko 500 sudionika. Osim, u Zvijezdi, kao što je već rečeno, na lokaciji od Pontonskog do Drvenog mosta na Korani od 10 sati  bit će izvedena terenska vježba civilne zaštite, sa oko 50-tak sudionika. Uključeni će biti PU karlovačka, Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca, karlovački Crveni križ, HGSS i Hitna medicinska pomoć. Detaljan scenarij vježbe predstavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca Miroslav Rade koji je istaknuo.

  -Nadam se da će nas taj dan poslužiti  dobro vrijeme i da će se vježba provesti onako kako je i zamišljeno.

  Na dva trga u Zvijezdi,  Strossmayerovom i bana Jelačića, bit će održano predstavljanje gradskih tvrtki, ustanova škola i drugih žurnih službi koje djeluju na području grada. NA Strossmayerovom trgu predstavit će se gradske tvrtke s novom opremom i aktivnostima koje su pokrenule u proteklih godinu dana. Na Trgu bana Jelačića predstavit će se  Gradska uprava, Aquatika, HGSS-a, Hitna medicinska pomoć, Crveni križ,  Zavod za javno zdravstvo, HAK, PU karlovačka i  škole. Svoje proizvode prodavat će i oko 27 OPG-ova s područja grada Karlovca.

  -I ove godine smo ispod šatora za sve posjetitelje, kao i do sada, organizirali besplatni grah. Događanja će početi oko 10 sati, a završiti oko 16 sati, kaže zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.

  Uključene su i sve ustanove čiji će program  biti na Trgu bana Jelačića te u prostorijama Gradskog muzeja.

  -Program će početi u 11 sati, a u njemu imamo tri bloka. Jedan je prezentacija i rad dječjih vrtića i osnovnih škola i on bi završio nastupom velikog zbora. Nakon toga bi nastupila naša kulturno umjetnička društva te na kraju grupa Rivers. U programu sudjeluju i karlovačke mažoretkinje, puhači i Karlovačka građanska garda. Također, uključit će se i  Nacionalno svetište svetog Josipa gdje će biti služena sveta misa i blagoslov motora, navela je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

  Recimo još da će naš Radio, kao i prethodnih godina, pratiti sva događanja u izravnim javljanjima.