Svečane haljine i vjenčanice s potpisom Ivane Sladić

Svaka nova kreacija mi je najdraža kreacija

VIŠE IZ RUBRIKE

  Svi se sjećamo crne čipkaste haljine u kojoj je Severina plijenila poglede na Stradunu za kojom su se okretale i časne sestre. Baš tu haljinu za Severinu je šivala Karlovčanka Ivana Sladić, vlasnica obrta za usluge šivanja vjenčanica i svečanih haljina „Fashion by IS“ u Belajskim Poljicama.

  -Nakon što je slika Severine u toj haljini obišla cijelu Hrvatsku, telefon nije prestajao zvoniti. Svi su htjeli u ormaru imati baš tu haljinu.

  Tako je Ivana dok je u Zagrebu šivala za poznatu hrvatsku dizajnericu šivala i za druge zvijezde; Ninu Badrić, Indiru, Miu Begović... A onda je odlučila otvoriti samostalno obrt i sada već godinu dana šiva za brojne Karlovčanke. Za to joj je trebalo puno hrabrosti, ali i upornosti.

  -Ideja je došla spontano. U Zagrebu sam radila sedam godina gdje mi je bilo odlično, ali svakodnevno putovanje mi je bilo dosta iscrpljujuće. Tada sam počela razmišljati da u kući otvorim obrt i da se osamostalim, od skiciranja haljina pa sve do finalnog proizvoda. Cijeli život šivam večernje haljine i vjenčanice i tu se mogu najviše otvoriti i najviše dati sebe. To mi je prioritet i jednostavno mi je priraslo srcu.

  Iako se u njezinoj obitelji nitko nije bavio šivanjem, Ivanu je privukla stara šivaća mašina koja je stajala doma.

  -Kada sam krenula u prvi razred srednje škole ta mašina koju smo imali u kući je bila doslovno netaknuta. Ja sam prva otvorila mašinu i počela šivati, a sve tri godine školovanja učila sam zanat kod privatnika i to mi je uvelike pomoglo jer sam vidjela cijeli proces od samog dogovora s mušterijom, šivanja, prekrajanja pa do finalne probe.

  Više čitajte u Karlovačkom tjedniku...